Študijsko informiranje

Za dijake 4. letnika


V zvezi s poklicnim oziroma študijskim svetovanjem in informiranjem poteka v šoli precej dejavnosti.

 

 

1. Individualno svetovanje bo potekalo v novembru, decembru, januarju in februarju v pisarni šolske svetovalne službe po seznamu (na vratih!), kamor se predhodno vpišete. Pravico imate do enega svetovalnega razgovora v času pouka  (razen ko poteka pisno ali napovedano ustno ocenjevanje). Za dodatne razgovore se dogovarjamo izven vašega pouka. Če se le da, poiščite termine, ko nimate pouka.

 

2. V tem obdobju boste lahko vsi oddelki 4. letnikov s pomočjo računalniškega programa Kam in kako ter TŠI opravili test svojih poklicnih interesov (rezultat v obliki izpisa najprimernejših poklicev oziroma študijskih področij), pregledovali bazo natančnih opisov poklicev, ogledali si bomo spletne strani vpisne službe (elektronski razpis, podatki o omejitvah, navodila za izračun točk in še kaj), spletne strani fakultet.

  

3. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo 25. in 26. januarja 2019 (petek in sobota - od 9.00 do 18.00) potekala sejemska prireditev Informativa. Predstavile se bodo številne fakultete, srednje šole in druge organizacije, povezane z izobraževanjem (tudi podatki o pridobivanju štipendij). Z dijaki 3. letnikov bomo organizirano obiskali to prireditev (delovna sobota), dijaki 4. letnikov pa se nam lahko pridružite, če želite. Priporočam, da se prireditve udeležite (brezplačen vstop). Več o dogodku: http://www.informativa.si

 

4. Nov razpis za vpis na fakultete 2019-20 bo objavljen do konca januarja 2019.  V okviru suplenc ali predhodnih ur vas bom seznanila z novostmi in s  posebnostmi, ki jih prinaša razpis za vašo generacijo. Do objave novega razpisa si pri svetovanju še pomagamo z lanskim razpisom.

 

5. Informativna dneva bosta potekala 15. in 16. februarja 2019. Na razpolago so 3 termini: petek dopoldne, petek popoldne in sobota dopoldne.  Pred odhodom na fakultete dobro razmislite, katerih predstavitev se boste udeležili, in čim bolje izkoristite ta dva dneva za pridobivanje informacij, primerjave in oblikovanje dobre odločitve o nadaljevanju izobraževanja.

 

6. Rok za oddajo prve prijave na fakultete je 30. marca 2019. Postopek prijave bomo izvedli skupaj v računalniški učilnici, lahko pa se prijavite tudi sami z domačega računalnika. Če se prijavljate z uporabniškim imenom in geslom (brez digitalnega certifikata), je treba elektronsko prijavo natisniti, podpisati in priporočeno poslati na ustrezen naslov (shranite potrdilo).

 

7. Spremljajte objave na oglasni deski poleg učilnice 8: stanje prijav, omejitve, minimumi točk.

 

Vse informacije na temo vpisa lahko dobite v šolski svetovalni službi v času uradnih ur.

 

Kam in kako

 

Priložnost za zaposlitev v EU.

 

Omejitve na fakultete

 

e-svetovanje za izbiro študija

  Uporabne datoteke in povezave
  • .xls

    Test študijskih interesov

  • .pdf

    Nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev 2017

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x