Študijsko informiranje

Za dijake 4. letnika

 

V zvezi s kariernim svetovanjem in informiranjem poteka v šoli in v okolju precej dejavnosti.

 

1. Individualno svetovanje bo potekalo v novembru, decembru in januarju v pisarni šolske svetovalne službe po seznamu (na vratih!), kamor se predhodno vpišete. Pravico imate do enega svetovalnega razgovora v času pouka  (razen ko poteka pisno ali napovedano ustno ocenjevanje). Za dodatne razgovore se dogovarjamo izven vašega pouka. Če se le da, poiščite termine, ko nimate pouka. Ne odlašajte …

2. V tem obdobju boste lahko s pomočjo računalniškega programa Kam in kako ter TŠI opravili test svojih poklicnih interesov (rezultat v obliki izpisa najprimernejših poklicev oziroma študijskih področij), pregledovali bazo natančnih opisov poklicev, ogledali si bomo spletne strani vpisne službe (elektronski razpis, podatki o omejitvah, navodila za izračun točk in še kaj), spletne strani fakultet.

 

3. V soboto, 9. 11. 2019, bo v telovadnici OŠ Toneta Okrogarja Zagorje potekal dogodek Kua bi u lajfi, v okviru katerega se bodo predstavljali posamezniki, ki opravljajo različne poklice. Z njimi se boste lahko osebno pogovorili. Informativno gradivo bo objavljeno v vaši razredni skupini (seznam poklicev, ki se predstavljajo).

 

4. V četrtek, 28. 11. 2019, bo od 16.30 dalje po številnih slovenskih podjetjih potekal Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Obiščite lahko tudi nekatera zasavska podjetja. Prijavite se preko spletne strani www.odkrijsvojtalent.si. Dodatne informacije bodo objavljene v vaši razredni skupini (seznam sodelujočih podjetij).

 

5. Objavljena je zanimiva raziskava »Poklicni barometer 2019«, ki prikazuje, za katere poklice bo v Sloveniji v bližnji prihodnosti primanjkljaj, ravnovesje in presežek.

 

6. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo 24. in 25. januarja 2020 (petek in sobota - od 9.00 do 18.00) potekala sejemska prireditev Informativa. Predstavile se bodo številne fakultete, srednje šole in druge organizacije, povezane z izobraževanjem (tudi podatki o pridobivanju štipendij). Vstop je brezplačen. Več o dogodku: http://www.informativa.si

 

7. Nov razpis za vpis na fakultete 2020-21 bo objavljen do konca januarja 2020.  V okviru suplenc ali predhodnih ur vas bom seznanila z novostmi in s  posebnostmi, ki jih prinaša razpis za vašo generacijo. Do objave novega razpisa si pri svetovanju tako kot vsako leto še pomagamo z lanskim razpisom.

 

8. Informativna dneva bosta potekala 14. in 15. februarja 2020. Na razpolago so 3 termini: petek dopoldne, petek popoldne in sobota dopoldne.  Pred odhodom na fakultete dobro razmislite, katerih predstavitev se boste udeležili, in čim bolje izkoristite ta dva dneva za pridobivanje informacij, primerjave in oblikovanje dobre odločitve o nadaljevanju izobraževanja.

 

9. Rok za oddajo prve prijave na fakultete bo v marcu 2020. Postopek prijave bomo izvedli skupaj v računalniški učilnici, lahko pa se prijavite tudi sami z domačega računalnika. Če se prijavljate z uporabniškim imenom in geslom (brez digitalnega certifikata), je treba elektronsko prijavo natisniti, podpisati in priporočeno poslati na ustrezen naslov (shranite potrdilo).

 

10. Spremljajte objave na oglasni deski poleg učilnice 8: stanje prijav, omejitve, minimumi točk.

 

Vse informacije na temo vpisa lahko dobite v šolski svetovalni službi v času uradnih ur.

 

 

Kam in kako

 

Priložnost za zaposlitev v EU.

 

Omejitve na fakultete

 

e-svetovanje za izbiro študija

  Uporabne datoteke in povezave
  • .xls

    Test študijskih interesov

  • .pdf

    Nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev 2017

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x