Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tabori

Tabori v okviru GESŠ Trbovlje

 

  • Biološko-geografsko-rekreativni tabori po Sloveniji, pri katerih dijaki spoznavajo značilne ekosisteme, raziskujejo tipično rastlinstvo, živalstvo, preučujejo geografske značilnosti slovenskega visokogorja, se ukvarjajo s planinarjenjem, kolesarjenjem in z ostalimi rekreativnimi športi v naravi (v okviru ekoloških vsebin so dijaki v preteklih letih naredili projekt Ekološka pot),
  • Športni tabori  – za dijake športnega oddelka (povezava).
  • Naravoslovni tabor
    Spoznavanja obiskane pokrajine se lotimo z različnih vidikov in na različne načine. Šolsko učilnico zamenjamo za učenje v naravi, v konkretni pokrajini, z vsemi njenimi posebnostmi. Ne le da vključimo biološko, kemijsko, fizikalno in geografsko raziskovanje, preučujemo tudi posebnosti z obiskom parkov, ki nam jih poznavalci pobliže predstavijo. Leta 2023 je bil že naš peti tabor. Je že tradicionalen, kajne?
  • Spoznavni tabor
    Septembra 2023 smo prvič izvedli spoznavni tabor, ki je potekal v Osilnici ob Kolpi. Za namen tabora smo si zadali cilj, da se med dijaki 1. letnika čim prej vzpostavijo prijateljske vezi, ki vplivajo na oblikovanje spodbudne razredne klime, kar hkrati omogoča tudi lažji prehod v srednjo šolo in boljše pogoje za uspešno delo. Dijaki so se imeli priložnost preizkusiti v različnih športnih dejavnosti, kot so plezanje, kolesarjenje, lokostrelstvo, pohodništvo, vožnja s kajakom. Sočasno so izvajali tudi aktivnosti, ki krepijo sodelovanje, timsko delo ter preko socialnih iger in skupnega preživljanja prostega časa spoznavali drug drugega.
(Ogledano 159 krat, 1 danes)
Dostopnost