Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pretekli vikend si je Nika Skubic, dijakinja 2. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje, z odličnim streljanjem skozi celotno sezono priborila mesto v slovenski mladinski reprezentanci in nastopila na Evropskem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem  na  Madžarskem – v mestu Győr. To je bilo za mlado strelko prvo tako veliko tekmovanje.

V ponedeljek, 26. 2. 2024,  je s solidnim streljanjem in  z rezultatom 620,3 krogi v zelo hudi konkurenci končala na  53. mestu. Za finalnim nastopom je zaostala za 5,3 kroge, kar pomeni, da so bili rezultati zelo izenačeni. Tremo, ki je bila  prisotna, je dobro obvladala, saj je v slovenski ekipi deklet najbolje nastopila in se najvišje uvrstila. V torek, 27. 2. 2024, so mladinke tekmovale v novem, ekipnem tekmovanju, poimenovanem Trio. Dekleta  so zasedla 11. mesto. Nika je s solidnim streljanjem in z rezultatom 206,7 krogi prispevala k lepi uvrstitvi slovenske ekipe.

Ognjeni krst velikega tekmovanja je bil uspešno prestan. Nika je zelo mlada strelka, ki trenutno strelja še v kategoriji kadetinj (U 17)  in bo šele naslednjo sezono uradno pričela tekmovati v kategoriji mladink ( U 21). S trdim delom ima vse možnosti do najvišjih uvrstitev v mednarodnem merilu.

Iskrene čestitke in uspešno še naprej!

GobecNews

(Povzeto po SD Kisovec)

(Ogledano 40 krat, 1 danes)
Dostopnost