Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na pobudo Slovenskega združenja meščanov Jožef Špringer Kakanj, predvsem njene predsednice Davorke Drijenčić-Špringer, ki ima svoje korenine tudi v Trbovljah, smo v šolskem letu 2018/2019 začeli z mednarodno izmenjavo. Najprej se je v Kakanj odpravila skupina profesorjev, nato pa smo v mesecu marcu 2019 gostili dijake (in njihove učitelje) Gimnazije Muhsin Ruzvić Kakanj, ki prostovoljno obiskujejo pouk slovenščine, sodelujejo pri slovenskem orkestru.

Letos smo praznovali 5. obletnico v GESŠ Trbovlje  in trije dnevi so bili kar prekratki za vse dejavnosti, sodelovanja, izmenjavo znanj in druženja. Tako so prijatelji iz Kaknja imeli pouk geografije, zgodovine in slovenščine, obiskali Občino Trbovlje, se prepustili »rudarjenju« in delavnicam v 4. DRITLU, bili na vodenem ogledu po Trbovljah, za kar je poskrbel Anton Lisec, in nas na kulturni prireditvi razvajali z glasbo, s krasnim petjem, z ogledom filma o nastanku njihovega društva. Vmes pa so našli še čas za družine, pri katerih so prebivali, se družili z dijaki GESŠ Trbovlje in krepili nova prijateljstva.

Z izmenjavo vsekakor nadaljujemo, saj bomo v naslednjem šolskem letu vrnili obisk. Jezik, glasba, kultura, šport, rudarstvo, predvsem pa prijateljstvo, srčnost, toplina so tako naše vodilo tudi v prihodnosti.

 

Maruša Stoklasa Drečnik,

koordinatorica izmenjave

(Ogledano 54 krat, 1 danes)
Dostopnost