Skoči na glavno vsebino
Select Page

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje je letos prejela posebno priznanje za desetletno sodelovanje v programu Moje podjetje, ki ga izvaja Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Slovenija. Program se izvaja po licenci Junior Achievement. 

Dijaki v programu ekonomski tehnik v okviru strokovnega modula poslovni projekti – projektno delo v četrtem letniku ustanovijo svoje dijaško podjetje, ki posluje po pravilih organiziranja in delovanja delniških družb. Izdelajo izdelke, katere tržijo oziroma prodajajo za pravi denar in izračunajo, s kakšnim poslovnim uspehom so zaključili svoje poslovanje. Prva leta so sodelovale pretežno srednje šole poslovno-ekonomskih usmeritev, kasneje so se pridružile gimnazije ter druge srednje šole.

Naša dijaška podjetja so prejela številna priznanja na državnih tekmovanjih dijaških podjetij. Naj omenim le nekaj najpomembnejših.

V kategoriji tekmovanja za podjetje leta je dijaško podjetje Sweet & Fit, d. d.,  leta 2016 prejelo priznanje za najboljše podjetje leta, dijaško podjetje Cofko, d. d.,  pa za drugo mesto. Leta 2019 je bilo dijaško podjetje Friends & Paws, d. d., drugo.

Leta 2018 je dijaško podjetje Cordis, d. d., prejelo priznanje za najboljše poročilo, podjetji Cofko, d. d., in Friends & Paws, d. d., pa sta v letih 2016 oziroma 2019 prejeli priznanje za drugo mesto.

Dijaško podjetje Sweet & Fit, d. d., je leta 2016 prejelo tudi priznanje za najboljšo predstavitev na odru.

Leta 2015 so bili najbolj prodajani izdelki dijaškega podjetja Košček nebes, d. d.

Prvih pet let je bila mentorica dijaškim podjetjem Zvezdana Lamovšek, zadnjih pet let pa sem njihov mentor Stanko Miklič.

Uspehi, ki so jih dosegla naša dijaška podjetja, so lahko tudi izziv za dijake, ki bodo s svojimi dijaškimi podjetji tekmovali za podjetje leta v prihodnjih letih. Konkurenca je vsako leto močnejša, s poudarkom na ekološki ozaveščenosti dijaških podjetij (spodbujanje krožnega gospodarstva).

 

Stanko Miklič

 

(Ogledano 84 krat, 1 danes)
Dostopnost