Skoči na glavno vsebino
Select Page

V nedeljo, 16. 4. 2023, se je pričel drugi del mednarodne izmenjave med Gimnazijo in ekonomsko šolo Trbovlje ter Gimnazijo Scheinfeld, ki je potekala v Trbovljah. Starši, 15 dijakov 2. a in 2. c ter mentorici Marjetka Kafel in Alenka Arh Šmuc smo partnerje iz Nemčije in dva učitelja – mentorja (Christian Klier in Martin Rupert) pričakali na železniški postaji v Trbovljah. Za njih smo pripravili petdnevni program, kjer so obiskali tudi Ljubljano, Šempeter, Ptuj in Ptujsko Goro. V ponedeljek so najprej spoznali šolo, sledila je ura geografije, v nadaljevanju pa sprejem na Občini Trbovlje, kjer jim je župan predstavil svojo vizijo o prihodnosti mesta. Nato so z obiskom v Zasavskem muzeju Trbovlje in muzeja 4. dritl spoznali zgodovino rudarstva ter življenja rudarskih družin, se podali na virtualni vzpon na trboveljski dimnik. V dopoldanskem času, ki so ga preživeli v šoli, so učitelji GESŠ Trbovlje zanje pripravili različne ure pouka, in sicer psihologije, matematike, fizike, angleščine, športne vzgoje in glasbe. Seveda so se tudi pridno učili slovenščino in svoje znanje iz dneva v dan nadgrajevali.

V popoldanskem času, ki so ga preživeli pri družinah, so se seznanili z našim načinom življenja, bivanjem ter s kulinariko. S starši partnerjev pa so odkrivali tudi druge kraje Slovenije.

Izmenjavo smo zaključili v petek, 21. 4. 2023, s prireditvijo v šoli, na kateri so slovenski in nemški dijaki med kulturnim programom predstavili potek ter vtise obeh delov izmenjave, razstavili plakate in prireditev zaključili s skupno pesmijo.

 

Mentorici Marjetka Kafel, prof. nem., in

Alenka Arh Šmuc, prof. nem.

(Ogledano 39 krat, 1 danes)
Dostopnost