Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pod okriljem Gibanje znanost mladini, se je v torek, 29. 3.  2022, na GESŠ Trbovlje odvijalo 7. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zasavja 2022. Ponovno v živo so se zbrali mladi raziskovalci, njihovi mentorji in člani ocenjevalnih komisij. Mlade raziskovalce je nagovorila ravnateljica Gimnazije in ekonomske srenje šole Trbovlje –  Jelena Keršnik. Na srečanju  bile predstavljene  štiri raziskovalne naloge (tri osnovnošolske in ena srednješolska) z različnih področij:  z ekološkega –  z varstvom okolja, interdisciplinarnega ter s področja inovacijskih projektov.

Dve osnovnošolski nalogi sta se prvič udeležili srečanja. Opogumile so se učenke OŠ Tončke Čeč Trbovlje z naslovom Voda, neizkoriščen potencial turistične ponudbe v občini Trbovlje in učenca z OŠ Litija –  Komponiranje in števila. Preostali nalogi sta z OŠ Trbovlje (Plastika –  grožnja ali fantastika?) in s Srednje šole Zagorje (Mladostnik in spanje).

Čestitamo vsem mladim raziskovalcem za prepričljive predstavitve, vsem mentorjem za spodbujanje  in njihov trud ob nastajanju raziskovalnih nalog ter članom ocenjevalnih komisij za uspešno delo.  Zahvaljujemo se tudi letošnjemu edinemu sponzorju – GESŠ Trbovlje.

Naj se naš slogan, Novim raziskovalnim nalogam na pot,  ohrani tudi v prihodnosti!

Katarina Bola Zupančič, prof.,
regijska koordinatorica

 

(Ogledano 57 krat, 1 danes)
Dostopnost