Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 18. 3. 2022, je na GESŠ Trbovlje potekalo Srednješolsko regijsko tekmovanje iz fizike za Stefanova priznanja. Tekmovanja so se udeležili najboljši dijaki iz Zasavske in Dolenjske regije, ki imajo radi fiziko.

Najprej so se  vsi tekmovalci, skupaj z mentorji (profesorji fizike), zbrali v šolski telovadnici, kjer smo jih pogostili (hvala podjetju Chipolo, d. o. o., iz Trbovelj). Nato je sledil pozdrav in kratek nagovor ravnateljice Jelene Keršnik. Kasneje so se vsi tekmovalci zbrali v svojih učilnicah, kjer so dve uri reševali različne fizikalne naloge, saj so tekmovalci prihajali iz različnih letnikov gimnazij oz. srednjih šol. Po končanem tekmovanju smo se mentorji – »fiziki« lotili popravljanja rešenih tekmovalnih pol.

Uspešno izvedeno tekmovanje in številčna udeležba naših dijakov je dokaz več, da bomo tudi v prihodnosti poskusili izobraziti generacije maturantov, ki se bodo po končani splošni maturi na naši šoli podali v tehniško-naravoslovne poklice, ki jih trenutno v Sloveniji močno primanjkuje.

Petra Zelenšek, prof. fizike

 

(Ogledano 47 krat, 1 danes)
Dostopnost