Skoči na glavno vsebino
Select Page

Glavno mesto Francije je bilo prizorišče turnirja G1 v taekwondoju (poomsae). Turnir je prišel še kako prav tistim, ki bodo naslednji konec tedna tekmovali na evropskem prvenstvu, ki ga bodo organizirali na Portugalskem. V Parizu je imela Slovenija tričlansko zasedbo. V članski konkurenci je bila tudi Zala Rozina, članica Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje ob Savi in dijakinja 4. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje, ki je v prvem krogu, žal, dobila Korejko. Le-ta jo je zaustavila v napredovanju v naslednji krog.

Po seriji evropskih prvenstev v taekwondoju bodo svojega izpeljali tudi tisti, ki trenirajo poomsae. Na Portugalsko odpotujeta dve slovenski reprezentantki, ki bosta tekmovali v članski oziroma mladinski konkurenci. Zala Rozina je letos prešla med članice in se bo predstavila v kategoriji od 18 do 30 let.

»Zame bo prvič, da bom sodelovala na tako pomembni in veliki tekmi, kot je evropsko prvenstvo v tehniki. Svojega krstnega nastopa kot reprezentantka Slovenije se zelo veselim. Pred prvenstvom smo opravili zelo veliko kvalitetnih treningov, zato menim, da sva obe z Loreno (Zabukovec) dobro pripravljeni«, je še povzela Zala.

Srečno!

GobecNews

(Ogledano 38 krat, 1 danes)
Dostopnost