Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 9. septembra 2021, smo na GESŠ Trbovlje pripravili naravoslovno popoldne. Vabilu so se prijazno odzvali štirje naši bivši dijaki in nam pripravili zanimiva predavanja s svojih študijskih oziroma delovnih področij. Ob 16.00 je Jure Mravlje (magister biologije) začel s predavanjem in z delavnico: Skrivnostno sožitje v podzemlju – čudoviti svet mikoriznih gliv, ob 17.15 je Ema Kurent (študentka farmacije) nadaljevala s farmacijo – v okviru projekta  InterAKCIJA  študenti farmacije ozaveščajo  srednješolce o posledicah in nevarnostih interakcij alkohola, drog, hrane in drugih živil s pogosto uporabljenimi zdravili ter o nevarnosti souporabe različnih zdravil.

Ob 18.15 smo prisluhnili Niki Mlinarič (magistra fizike), ki nam je nazorno predstavila »fizikalno intuicijo«, saj nas je popeljala v poseben način razmišljanja, s katerim se lahko lotimo raznovrstnih kompleksnih problemov.

Na koncu pa nas je Peter Adamič (dr. medicine) seznanil s pisanim področjem nalezljivih bolezni, ki so v zadnjih dveh letih izrazito vplivale na naš vsakdan. Od koronavirusa in izzivov, ki jih te bolezni predstavljajo v svetu migracij, do vsega, kar nas je zanimalo o spolno prenosljivih okužbah. Vsi štirje predavatelji pa so prijazno odgovarjali  tudi na vprašanja dijakov.

Prisotni smo bili navdušeni nad njihovo strokovnostjo, učitelji pa še posebej ponosni, da so bili nekoč dijaki naše šole.

Majda Škrinar Majdič

(Ogledano 38 krat, 1 danes)
Dostopnost