Skoči na glavno vsebino
Select Page

Raziskovalna dejavnost

Mladi raziskovalci

 


Gibanje znanost mladini

 

Nagovor ravnateljice GESŠ Trbovlje na poti prvemu regijskemu srečanju mladih raziskovalcev v Trbovljah

 

Dragi mladi raziskovalci, spoštovani mentorji, cenjeni ocenjevalci!
Vesela in počaščena sem, da je Zasavje postalo samostojna regija v sistemu tekmovanj mladih raziskovalcev Slovenije in da vas lahko nagovorim na prvem regijskem srečanju. Da mladi čutite pripadnost domačemu okolju, izkazujejo tudi vaše raziskovalne naloge, ki v veliki meri obravnavajo lokalno tematiko. Zato sem prepričana, da smo upravičili našo pobudo po samostojni regiji, ki so jo podrli tudi župani vseh treh zasavskih občin. Tudi na tem mestu se za njihovo podporo in sponzorstvo iskreno zahvaljujem.

Da na mladih svet stoji, je stara modrost. Prepričana sem, da boste velik del tega plemenitega bremena prevzeli ravno vi, ki ste pripravljeni narediti nekaj več, kot zahteva učni načrt. Vaše raziskovalne naloge so dokaz vaše vedoželjnosti, vaših talentov in vašega zavedanja, da se je potrebno do odgovorov dokopati z lastnim trudom. Znanje, ki ste ga pri tem pridobili, predstavlja trdne temelje vašega napredka. Raziskovalno delo pomeni najvišjo stopnjo uporabe pridobljenega znanja in je gonilo razvoja človeštva. Verjamem, da bomo čez nekaj let brali o vaših strokovnih raziskavah in takrat se bomo spomnili današnjega dne. Ponosni bomo, da ste kamenček na svoji poti do uspeha dodali ravno danes, tu.

Vsem sodelujočim raziskovalcem, mentorjem in ocenjevalcem se zahvaljujem za vaš prispevek in vam želim še obilo veselja in uspehov na raziskovalnem področju.

Jelena Keršnik, ravnateljica

Več o dogajanju pa si poglejte tukaj.

 

Zbornik mladi raziskovalci 2016

 

 

(Ogledano 185 krat, 1 danes)
Dostopnost