Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zbor GESŠ

Pevski zbor Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje deluje od konca leta 2008. Breme zborovodje je na svoja pleča prevzel zborovodja Blaž Rojko. Zbor ima za seboj že kar nekaj nastopov na šolskih in občinskih prireditvah, revijah, na Gimnazijadi v Litiji, s pevskim zborom Gimnazije Slovenj Gradec je pripravil dva skupna koncerta. Leta 2019 je vodstvo pevskega zbora od profesorja Blaža Rojka prevzel mlad zborovodja Nenad Petrović.

Pevci in pevke se dobivajo dvakrat tedensko po dve šolski uri, intenzivneje pa nove pesmi usvajajo na jesenskem in spomladanskem pevskem vikendu, kjer združujejo prijetno s koristnim – se spoznavajo, družijo, zabavajo, se učijo novih pesmi in še kaj. Do sedaj so se pevci udeležili že treh vikendov, zimska sta potekala v CŠOD Planice, spomladanski pa na Medvedjem Brdu.

Decembra 2019 je pevski zbor GESŠ praznoval svojo jubilejno 10- letnico delovanja zbora z velikim koncertom V DDT, kjer so poleg sedanjih sodelovali tudi vsi nekdanji dijaki  ter smo združeno prepeli pesmi, ki so v veliki meri obeležile in polepšale naše šolski dni.

V letošnjem šolskem letu v zboru sodeluje 20 dijakov.

 

(Ogledano 171 krat, 1 danes)
Dostopnost