Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ekonomijada 2023

 

V petek, 12. 5. 2023, smo tri dijakinje programa ekonomski tehnik, Tinkara, Lea in Lara obiskale Mursko Soboto, kjer smo tekmovali po skupinah na temo značilnosti Prekmurja. Ob prihodu smo dobile torbo z majico, čokolado in raznimi brošurami o znamenitostih Murske Sobote. Nato je sledil sprejem, na katerem smo si ogledali kratek predstavitveni video, prisluhnili govoroma župana Murske Sobote in ravnatelja Ekonomske srednje šole Murska Sobota.

Sledilo je tekmovanje, razdelili so nas v skupine po barvah. Sama sem bila v temno zeleni skupini z dijaki iz drugih slovenskih ekonomskih srednjih šol. Prva naloga je bila najbolj zanimiva, in sicer ugotoviti smo morali, katere sestavine vsebuje prekmurska gibanica, in bili uspešni. Nato smo na podlagi cen vsake sestavine izračunali ceno za en kos gibanice. Sledil je kviz o Prekmurju, pri katerem smo osvojili 13 točk od 16 točk. Na tretji postaji smo najprej skakali po eni nogi slalom med stožci in v roki držali žlico s pingpong žogico. Nato smo morali zapisati številke, ki so jih povedali dijaki v prekmurskem narečju. Ta naloga je bila od vseh najtežja, saj številke izgovarjajo precej drugače kot mi. Pri zadnji nalogi smo recitirali pesem v prekmurščini.

Po tekmovanju je sledilo kosilo na šoli, nato smo se odpeljali do Expana, kjer smo si ogledali kratek 3D video o Prekmurju skozi čas. Tu nam je bilo najbolj všeč, saj smo se z dijakinjama 1. in 2. letnika lahko družile še izven šole in se zelo ujele.

Da vse skupaj povzamem – petkova ekskurzija v Mursko Soboto nam je bila zelo všeč. Pridobile smo veliko novega znanja o Prekmurju ter spoznale nove prijatelje in prijateljice.

 

Lara Bigman, 3. e

(Ogledano 79 krat, 1 danes)
Dostopnost