Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dijaki 2. in 3. letnika GESŠ Trbovlje so nedavno izvedli predstavitve svojih podjetij in izdelkov v sklopu programa ITS – Podjetništvo. Predstavitvi sta bili organizirani v torek, 4. aprila 2023, v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ter v četrtek, 6. aprila 2023, na Katapultu v Trbovljah. Dijaki so svoje razvite ideje in izdelke predstavili zainteresirani javnosti ter pridobili dragocene izkušnje s področja podjetništva.

Dijaki so bili razdeljeni v več skupin, vsaka pa je razvila svojo idejo in izdelek. Aida Fejzić (3. a) in Tija Dolenc (2. a), ki sta ustvarili grelne in masažne vložke za copate, imenovane Comfy Feet. Nikolaj Ploj Jarc (2. a) je ustvaril lahko letalo za različne namene, imenovano LightAir. Naja Štendler, Angelika Gorjup in Alina Ščurek (vse iz 2. a) so razvile digitalno ploščico, imenovano Lighttab, ki je namenjena lažjemu šolanju in predstavlja vse v enem, in sicer učbenik, delovni zvezek in zvezek. Žiga Miklavčič in Maj Povalej (oba iz 2. a) sta razvijala vmesnik za lažji prenos podatkov med IOS in Windowsom, imenovan Mateshare. Beno Zakrajšek, Žan Vozelj, Karin Ojstršek in Jaka Kogovšek (vsi iz 3. a) pa so razvili zamašek za popolno tesnjenje pločevinke, imenovan TOPit.

Dijaki so predstavili svoje izdelke podjetnikom, ekonomistom in investitorjem, ki so bili navdušeni nad njihovimi idejami. Nekateri dijaki so se že začeli dogovarjati za ustanovitev podjetij in za nadaljnji razvoj svojih idej s pomočjo različnih investicij. Sodelovanje v programu ITS – Podjetništvo jim je omogočilo pridobivanje podjetniških kompetenc in združevanje znanja podjetništva, psihologije ter informatike. Izdelki so nastali pod mentorstvom Anje Kravogel, prof. , Nejca Ašiča, prof. in  Matjaža Pajka, prof..

Mentorji ITS – Podjetništvo

(Ogledano 41 krat, 1 danes)
Dostopnost