Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nika Skubic dijakinja 1. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje in strelka Strelskega društva Kisovec, je v četrtek, 8. 12. 2022, v Panonski vasi pri Moravskih Toplicah prejela priznanje za najboljšo strelko v kategoriji Starejše deklice, ki jo podeljuje Strelska zveza Slovenije.

Nika si je naziv najboljše starejše deklice v letu 2022 zagotovila z izjemnim streljanjem na državnem prvenstvu med kadetinjami s puško 50 metrov leže, kjer je postala državna prvakinja. Srebro je osvojila na državnem prvenstvu med kadetinjami s puško (50 metrov) –  trojni položaj in na državnem prvenstvu med kadetinjami z zračno puško (10 metrov). V državni mladinski ligi za pokal Slovenije med kadetinjami z zračno puško (10 metrov) pa je osvojila bron.

Pretekli vikend  se je Nika udeležila tudi 47. mednarodnega tekmovanja »Trofej Beograd« z zračnim orožjem. Udeležba je bila na vrhunskem nivoju, saj je bilo prisotnih veliko strelcev in strelk iz kar 11 držav. Med 304 strelci so bili udeleženci evropskih in svetovnih prvenstev ter tudi udeleženci olimpijskih iger.

Naša strelka je dosegla odlične rezultate. V sobota je  s  618,7 krogi osvojila 33. mesto v skupnem seštevku med članicami. Z istim rezultatom je bila 18. v kategoriji mladink. V nedeljo je bila še ena tekma, kjer se je ponovno dobro odrezala – s 612,4 krogi je osvojila 46. mesto.  Omeniti je potrebno, da Nika v letošnjem letu prvič strelja v kategoriji kadetinj, vendar z udeležbo na mednarodnih tekmovanjih in s streljanjem v članski konkurenci nabira zlata vredne izkušnje.

Iskrene čestitke!

GobecNews

(Ogledano 70 krat, 1 danes)
Dostopnost