Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letos je izbor za dijaško podjetje leta, ki ga že osmo leto organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Junior Achievement Slovenija, potekal drugače kot prejšnja leta. Dijaška podjetja so se najprej predstavila na regionalnih predstavitvah v Celju, Kopru, Škofji Loki in Ljubljani. Vseh podjetij je bilo 67.

V petek, 15. aprila 2022, se je dijaško podjetje Melšpajzkišta, d. d., ki so ga ustanovili dijaki 4. e, predstavilo na regionalni predstavitvi dijaških podjetij v Ljubljani. Predstavili so svojo podjetniško idejo oziroma izdelek »gajbica presenečenja«, v kateri so  ognjičevo mazilo, čokoladni pralineji in marmelade različnih okusov. Izdelke  so dijaki izdelali sami, le marmelade so pomagale pripraviti babice, mame in tete. Posebnost te podjetniške ideje je v tem, da je priprava izdelkov ekološko naravnana. Gajbice so izdelane iz odpadnega lesa (transportne palete), domače marmelade in ognjičevo mazilo pa so embalirali v kozarčke, ki so jih dobili z zbiralno akcijo že uporabljenih kozarčkov.

V svoji predstavitvi so poudarili, da je »gajbica presenečenja« primerna tudi za poslovna darila. Ker je predstavitev v Ljubljani potekala v velikonočnem času, so ponudbo dopolnili še z doma pripravljenimi pirhi.

Kljub dobri predstavitvi pa se jim ni uspelo uvrstiti v  finale letošnjega JA – nacionalnega tekmovanja programa Moje podjetje 2022, ki bo petek, 6. maja 2022, v prostorih Gospodarske zbornice v Ljubljani.

Dijakom čestitamo za trud, ki so ga vložili v  svoje dijaško podjetje.

 

Trbovlje, 22. april 2022                                                                                          Mentor:   Stanko Miklič

 

(Ogledano 61 krat, 1 danes)
Dostopnost