Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na dan slovenskega športa, 23. 9. 2021, je bila organizirana strokovna ekskurzija za vse letnike programa ekonomski tehnik. V okviru destinacije Rogla-Pohorje so si dijaki ogledali podjetje Zlati grič,  se seznanili s postopkom predelave grozdja, skladiščenjem vin in si ogledali polnilnico za polnjenje steklenic. Spoznali so sodobne pristope v proizvodnji in trženju v podjetju s poudarkom na razvoju turistične ponudbe.

Na Turistični kmetiji Urška so spoznali turistično ponudbo na kmetiji (kulinarična ponudba, prenočišča, aktivno sodelovanje gostov pri kmečkih opravilih, dodatne storitve za goste – bazen za plavanje, wellness …). Lastnica turistične kmetije je dijakom nazorno predstavila, kako do dobre poslovne ideje in uresničitve le-te in kaj je tisto, kar je dodana vrednost k turistični ponudbi.

Ekskurzijo smo zaključili na Rogli, kjer smo se seznanili s turistično ponudbo Rogle v vseh letnih časih. Sprehodili smo se po Poti med krošnjami, se spustili po toboganu z razglednega stolpa in preizkusili adrenalinsko sankališče Zlodejevo. Tako smo tudi malo športali in na ta način obeležili slovenski dan športa. Omenjenim podjetjem se zahvaljujemo za predstavitev in možnost, da smo jih podrobneje spoznali in s tem podkrepili teoretično zanje s praktičnimi primeri iz gospodarstva.

Polona Arbajter Očko, nosilka interesne dejavnosti

 

(Ogledano 43 krat, 1 danes)
Dostopnost