Novice

KOŠARKARICE GESŠ TRBOVLJE V ČETRTFINALU DRŽAVNEGA PRVENSTVA

12.12.2019, Maruša Stoklasa Drečnik

V ponedeljek, 9. 12. 2019, so dijakinje GESŠ Trbovlje odigrale finale regijskega prvenstva v košarki na I. gimnaziji v Celju. Prvo tekmo so z odlično začele proti I. gimnaziji Celje, vendar so bile nasprotnice v nadaljevanju igre premočne. Sledila je odločilna tekma proti že znanim nasprotnicam iz prejšnjega kola, in sicer Gimnaziji Celje - Center. Dijakinje so prikazale odlično igro in slavile z rezultatom 32 : 23. Zmaga na drugi tekmi pomeni, da so dijakinje osvojile 2. mesto na področnem prvenstvu in se posledično uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva.  Omeniti velja, da ekipa zaradi bolezni oz. poškodb ni bila v popolni postavi, zato so obe tekmi odigrale brez menjave. Čestitamo!

 

Aktiv športnikov GESŠ Trbovlje

Vabilo na koncert

11.12.2019, Marko Lapuh
  • Plakat MeMPZ-page-001.jpg

Dijaki 3. in 4. letnika programa ekonomski tehnik na izobraževalnem dnevu v Banki Slovenije

02.12.2019, Maruša Stoklasa Drečnik

Dijaki 3. in 4. letnika programa ekonomski tehnik GESŠ Trbovlje so se v četrtek, 28. novembra 2019, udeležili izobraževalnega dne v Banki Slovenije. Dijaki so na zelo zanimiv način spoznali, kaj je Banka Slovenije, katere so njene naloge, kakšna je povezanost Banke Slovenije in Evropske centralne banke.  Reševali so tudi kviz preko aplikacije na mobilnih telefonih, kjer je zmagala Naja Juričan. Dogodka se je udeležilo več kot 65 dijakov. Poleg dijakov iz naše šole so bi prisotni še dijaki iz Nove Gorice. Poučili so se o gotovini, izdajanju bankovcev in kovancev ter nadzoru nad ponaredki. Pogledali smo tudi  Malo galerijo Banke Slovenije, kjer razstavljajo študenti ljubljanske univerze svoje izdelke s področja krajinske arhitekture.

V drugem delu strokovne ekskurzije smo si ogledali praznično okrašeno mestno jedro Ljubljane in osrednjo mestno tržnico.

 

Stanko Miklič in Romana Ramšak,

GESŠ Trbovlje

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x