Obvestilo dijakom višjih letnikov o začetku šolskega leta

27.08.2020, Marko Lapuh

Veseli smo, da se bo šolsko leto 2020/2021 začelo v šoli. Prvošolci ste navodila za prvi šolski dan prejeli z navadno pošto, višjim letnikom pa je bilo to sporočilo poslano na šolske elektronske naslove.

 

Prvi šolski dan se bo začel po koledarju, 1. 9. 2020. Višji letniki prodete v šolo ob 7.40 in začnete z dvema urama razredne ure, nadaljevali pa boste s poukom po urniku. Poleg običajne obvezne opreme (šolski pripomočki, obvezni copati za v učilnico …) ne pozabite na obrazne maske, saj so postale obvezen del naše opreme in vstop v šolo je dovoljen le z masko.  

 

Malica bo v šoli organizirana že prvi dan. Za vse naročnike bo, zaradi razmer, povezanih z epidemijo COVID19, dobavljena hladna malica. V primeru, da hladne malice prvi dan ne želite, jo odjavite preko elektronske pošte tajnistvo@gess.si do ponedeljka, 31. 8. 2020, do 9.00. Malica bo za vse naročnike hladna do konca izrednih razmer.

 

Pouk bo do nadaljnjega potekal v stalnih učilnicah, v teh bo potekala tudi malica in vsi šolski odmori. Razpored matičnih učilnic in podroben protokol boste pred začetkom pouka prejeli vsi dijaki na šolske elektronske naslove, informacije pa bodo objavljene  tudi na spletni strani.

 

Del našega vsakdana torej postajajo ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije COVID 19. Prvi dan boste prejeli vse potrebne informacije, pomembno pa je:

-          da v šolo prihajate zdravi,

-          da v šolo prihajate z obrazno masko, ki jo nosite ves čas, snamete jo le v matični učilnici, ko ste vsi dijaki na svojih mestih,

-          v šolo vstopate posamično in na hodnikih in v ostalih skupnih prostorih ves čas vzdržujete varnostno razdaljo,

-          ob vhodu v šolo si razkužite roke, razkužite si jih čim večkrat, pred vstopom v učilnico, pred malico …

-          uporabljate le sanitarije v nadstropju, kjer bo vaša matična učilnica,

-          ne sposojajte si pripomočkov med seboj, saj s tem povečate možnost prenosa okužbe,

-          da ne prihajate v šolo, v kolikor vam je bila odrejena karantena ali izolacija. V tem primeru nas obvestite na naslov tajnistvo@gess.si.

 

Redno spremljajte obvestila na naši spletni strani www.gess.si in vaše šolske elektronske naslove, saj se lahko, v primeru poslabšanja razmer, zgornja navodila v zadnjem trenutku spremenijo. Prilagamo obvestilo NIJZ namenjeno staršem.

 

Vsem želim uspešen začetek novega šolskega leta in vas lepo pozdravljam

 

Jelena Keršnik, ravnateljica

  • .pdf

    Obvestilo starsem pred zacetkom solskega leta NIJZ.pdf

    Obvestilo staršem in dijakom o pogojih prihoda v šolo.

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x