Dijaška skupnost

Dijaki se združujemo v dijaško skupnost, kjer izvajamo različne dejavnosti v korist dijakov, šole in tudi širše okolice, s čimer kažemo svojo odgovornost in odnos do družbe. Šolska dijaška skupnost (ŠDS) ima svoj statut, ki ureja njeno delovanje, vodenje in naloge. Te so: varovanje pravic dijakov, vključevanje dijakov v projekte šole, samoiniciativno organiziranje kulturnih, športnih, zabavnih, humanitarnih in ekoloških projektov, ustvarjanje pozitivnega vzdušja na šoli, popestritev dijaškega življenja z različnimi prireditvami ter sodelovanje z vodstvom šole in s profesorji.

 

ŠDS vodijo predsednik, podpredsednik, tajnik, člani predsedstva pa so prav tako tudi: koordinator za kulturo, koordinator za šport, koordinator za dobrodelnost in informacijski pooblaščenec. Rednih sestankov, ki potekajo enkrat mesečno, se udeležujejo predstavniki vseh oddelkov, slednji tudi sestavljajo parlament ŠDS. ŠDS GESŠ Trbovlje je članica Dijaške organizacije Slovenije (DOS) in s tem tudi zveze Evropskih dijaških organizacij OBESSU.


Delovanje v dijaški skupnosti je odlična priložnost za vse tiste, ki hočejo delovati na organizacijskem področju, s tem pridobiti dragocene izkušnje, izboljšati svoje sposobnosti in izvesti uspešne projekte za sošolce in širše okolje. 

 

»Skupaj s celotnim predsedstvom ŠDS se bom potrudil, da bo vsako šolsko leto zanimivo, zabavno, poučno in predvsem nepozabno. Skupaj lahko sebi in drugim polepšamo vsak dan znova in znova!«

  • .pdf

    STATUT ŠDS

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x