FIL-PSI-SOC

Predmeti, ki jih poučujemo:

 

Predstavitev aktiva

  • Kaj je filozofija?
  • Katere psihosocialne potrebe imamo?
  • Kaj je subkultura in kaj je kontrakultura?
  • Katere dejavnosti bodo potekale v okviru projekta Droge?
  • Bomo imeli pri OIV - Vzgoja za mir, družino in nenasilje - tudi letos kakšno ekskurzijo?


S podobnimi vprašanji se lahko obrnete na aktiv učiteljev filozofije, psihologije in sociologije. Izvajamo namreč pouk omenjenih treh predmetov, in sicer osnovni 70-urni program, za maturante, ki bi želeli izvedeti več o psihologiji ali sociologiji, pa še intenzivno pripravo na maturo.

 

Pripravljamo in izvajamo obvezne izbirne vsebine in interesne dejavnosti Vzgoja za mir, družino in nenasilje za dijake 2. letnika gimnazije ter Metode učenja, delovne navade in motivacija za dijake 1. letnika programa ekonomski tehnik. Z učitelji biologije in športne vzgoje sodelujemo pri OIV - Zdravstvena vzgoja - za dijake 1. letnika gimnazije, z učitelji ekonomskih predmetov pa pri nekaterih projektnih dnevih.

 

Za dijake prvih letnikov ob začetku šolskega leta izvajamo uvajalni program, s katerim želimo izboljšati njihove metode učenja, razredno klimo in prilagajanje na novo okolje. Za osnovnošolce, v sodelovanju z učitelji drugih predmetov, organiziramo in izvajamo različne dneve dejavnosti. Sodelujemo pri promocijskih dejavnostih in informativnem dnevu.

 

Že nekaj let poskušamo preventivno delovati na področju odvisnosti od dovoljenih in nedovoljenih drog: pripravljamo delavnice in razstave, gostimo zunanje strokovnjake, razpravljamo in prihajamo do novih spoznanj.

 

S šolsko knjižnico sodelujemo pri izboru strokovne literature z našega področja.

 

Usklajujemo kriterije za ocenjevanje znanja in sodelujemo pri uvajanju izboljšav v pouk ter mentorstvo maturitetnih seminarskih nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x