Šola

Znanje, pripadnost in navezanost ter odprte možnosti za ustvarjalno prihodnost!

 

Poslanstvo Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje je vzgajati in izobraževati večji del srednješolske populacije v Zasavju. Vzgajamo in delujemo v skladu z načeli Etičnega kodeksa GESŠ Trbovlje ter izvajamo kvaliteten in sodoben pouk. Šola je integrirana in prepoznavna v okolju ter v širšem evropskem prostor, hkrati pa prispeva k ohranjanju naravne in kulturne dediščine domačega okolja.

 

Naše temeljne vrednote so:

  • znanje: z aktivnimi metodami dela dosegamo kvalitetno in funkcionalno znanje,
  • doslednost: dosledno in vztrajno uresničujemo dogovorjena pravila za učitelje in dijake,
  • strpnost: razvijamo dobre medsebojne odnose med vsemi udeleženci (tudi skozi obšolske aktivnosti),
  • delavnost, samostojnost in lasten zgled: učitelji z lastnim zgledom sooblikujemo delovne in samostojne mlade ljudi.

 

V GESŠ Trbovlje v šolskem letu 2017/2018 izvajamo naslednje programe:

  • splošna gimnazija – 5 oddelkov,
  • splošna gimnazija - športni oddelek - 4 oddelki,
  • ekonomski tehnik – 4 oddelki,
  • maturitetni tečaj – 1 oddelek.

Nagovor ravnateljice

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje ima svoje prostore v častitljivi stavbi, katere zgodovina sega v daljno leto 1928. Zgradba je bila večkrat dozidana in nadgrajena. Za visokim, resnim pročeljem se skrivata mladostna razigranost in ustvarjalnost, ki že desetletja dajeta srce ter dušo šoli.

 

V učilnicah, opremljenih s sodobno učno tehnologijo, spodbujamo dijake k aktivnim metodam učenja. Zavedamo se, da do znanja ni bližnjic, zato učitelji GESŠ Trbovlje usmerjamo mlade na poti, na katero smo stopili skupaj. Naše vodilo je izoblikovati uspešne, ustvarjalne in v prihodnost zazrte mlade ljudi, ki imajo visoko razvite moralne norme in znajo spoštovati soljudi ter okolje. Kako uspešni smo pri svojem delu, pa je odvisno predvsem od sodelovanja med učitelji, dijaki, starši in okoljem. Zato se trudimo v življenje in delo šole vključiti vse zaposlene, sedanje in bivše dijake, njihove starše ter lokalno in mednarodno javnost. Če malo spremenim Senekino misel: »Ne učimo za šolo, temveč za življenje.«

 

Jelena Keršnik, ravnateljica

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x