Novice

Poučno naravoslovno popoldne

19.09.2019, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Naravoslovno_popoldne_17-9-2019, sept. 2019.jpg

  • Naravoslovno_popoldne_17-9-2019, sept. 2019, 4.jpg

V torek, 17. 9. 2019, smo na GESŠ Trbovlje uživali v dveh zanimivih in poučnih predavanjih drugega naravoslovnega popoldneva, ki sta ju pripravila Peter Adamič in Rok Medveš, oba tudi bivša dijaka naše šole.

Peter, z letošnjim oktobrom študent 6. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, nas je popeljal v svet nalezljivih bolezni in spolno prenosljivih okužbah – tudi na interaktivni način.

Rokova tema pa se je nanašala na fiziko. Izziv mu je predstavljalo kar nekaj tem: plinska konstanta pri trdnih snoveh, kako delujejo magneti in zasloni LCD, kako se to navezuje na dejstvo, da E = mc2 ne drži. Znanje, ki ga bo še naprej nadgrajeval na Univerzi v Oxfordu v Angliji, je odlično prenesel profesorjem in dijakom.

 

GobecNews

Poučno naravoslovno popoldne

, Maruša Stoklasa Drečnik

Obisk 52. MOS-a

18.09.2019, Maruša Stoklasa Drečnik

Dijaki prvega in četrtega letnika programa ekonomski tehnik ter gimnazijci interdisciplinarnega tematskega sklopa Kreativni podjetnik so si v začetku septembra ogledali 52. mednarodni sejem obrti in podjetništva v Celju. Na šoli se zavedamo pomena konkurenčne prednosti in prav zaradi tega želimo biti v koraku z novostmi ter trendi na tržišču.

Na sejmu se je predstavilo 1400 razstavljavcev iz več kot 32 držav. Sejem omogoča karierne priložnosti za mlade, navezovanje osebnih stikov s potencialnimi delodajalci ter izmenjavo izkušenj z inovativnimi mladimi podjetniki. Dijaki so z obiskom sejma začutili utrip gospodarstva in vstopili v resnični svet podjetništva ter trženja.

 

Polona Arbajter Očko,

nosilka dejavnosti              

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x