Novice

OBVESTILO GLEDE VPISA V 1. LETNIK SREDNJE ŠOLE

01.04.2020, Marko Lapuh

Učence 9. razreda, ki se nameravate vpisati v izobraževalne programe Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, obveščamo, da do tega trenutka še nismo prejeli podrobnih navodil glede sprememb vpisnega postopka zaradi epidemije. Datumi se bodo zagotovo spremenili, o čemer vas bodo verjetno obveščali osnovnošolski svetovalni delavci, pa tudi na naši spletni strani bo to takoj objavljeno. Kandidati za športni oddelek gimnazije, ki ste bili pozvani k dopolnitvi dokazil, poskusite urediti tiste dokumente, ki jih lahko pridobite na daljavo. Če to ni mogoče, jih boste dostavili naknadno – ko se stanje v državi normalizira. Zagotavljamo vam, da bomo pri izvedbi vpisa ravnali v dobro kandidatov in upoštevali okoliščine, ki so nastale zaradi Covid-19.

Obvestilo maturantom

07.04.2020, Marko Lapuh

Tudi inštitucije, kot je Republiški izpitni center, se v negotovih razmerah trudijo šolsko leto zaključiti tako, da bo zadoščeno vašim pravicam in interesom.

V prilogi vam posredujem dopis direktorja RIC-a, dr. Darka Zupanca.

 

Hkrati vas obveščam, da je ŠMK SM potrdila nove roke za oddajo in izvedbo praktičnih delov izpitov splošne mature in sicer je novi rok 4. 5. 2020. Priporočam, da z oddajo ne čakate do zadnjega dne!

Novi termin za interni del izpita iz zgodovine in ekonomije pa je 23. 4. 2020. O vseh nadaljnjih prilagoditvah in spremembah vas bomo obveščali sproti.

Zaupajte vase in v vaše zmožnosti! Mi zaupamo v vas!

 

Ostanite zdravi!

 

Lep pozdrav

Jelena Keršnik, ravnateljica

  • .pdf

    Sporočilo RICA maturantom

Obvestilo glede poteka splošne mature

21.03.2020, Marko Lapuh

Dijake 4. letnika gimnazije in vse druge kandidate, ki želijo pristopiti k spomladanskemu roku splošne mature, ali pa opravljati peti predmet obveščamo: 

  • da datum prijave, 31. 3. 2020, ostaja do nadaljnjega NESPREMENJEN (takšno obvestilo smo prejeli z RIC-a), 
  • da se zaradi omejitve širjenja epidemije priporoča, da kandidati, v kolikor se še niste prijavili, pošljete prijavnice po elektronski pošti na naslov tajnistvo@gess.si, v zadevi pa navedete Prijava k splošni maturi,
  • da smo za vsa vprašanja povezana s splošno maturo dostopni na elektronskem naslovu tajnice ŠMK SM alenka.arh@gess.si,
  • da boste o morebitnih prilagoditvah in spremembah pri internem delu mature pri izbirnih predmetih obveščeni s strani vaših mentorjev.

Ker še nismo dobili obvestila, da bi se roki izpitov spomladanskega dela splošne mature spremenili zaradi izrednih razmer, vsem svetujemo, da se učite in pripravljate, kot da bo matura izpeljana v predvidenih rokih. Učitelji vas bomo pri tem podpirali in usmerjali ter vam nudili pomoč po svojih najboljših močeh. 

 

Lep pozdrav

Jelena Keršnik, ravnateljica

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x