Novice

SVETOVNI DAN ČEBEL

20.05.2019, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Metka in Nastja, dan cebel, maj 2019.jpg

  • Dan cebel, maj 2019.jpg

Danes, 20. maja, je svetovni dan čebel. V počastitev tega dneva je Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor razpisala mednarodni likovno-literarni in filmski natečaj z naslovom Čebela/Bee, na katerem je sodelovala tudi naša šola.  Z likovnim delom se je predstavila Nastja Abdič, s krajšim filmom pa Metka Dolanc (obe dijakinji 3. a), ki je za svoj izdelek prejela drugo nagrado.

Obema dijakinjama čestitamo in jima želimo še veliko uspeha pri ustvarjanju na kulturnem področju.

 

Irena Lavrač, prof. biologije in mentorica

 

Naslov spletne povezave do Metkinega filma: https://www.youtube.com/watch?v=GyswmlfKyR8.

Bistroumi 2019

20.05.2019, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Patrik K., podelitev, maj 2019.jpg

 

V nedeljo, 19. 5. 2019, je bila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani zaključna prireditev DMFA Slovenije »Bistroumi 2019«.

Na dogodku so pred polno dvorano nastopili gosti iz sveta znanosti in umetnosti. Prireditev je bila namenjena učencem in dijakom, prejemnikom zlatih priznanj z državnih tekmovanj v organizaciji DMFA Slovenije, ki so na slavnostnem odru prejeli priznanja.

Med najboljšimi matematiki Slovenije je bil na odru tudi dijak tretjega letnika Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, Patrik Kušter, ki si je na državnem tekmovanju prislužil zlato priznanje s pohvalo.

Patrik je dijak z mnogimi talenti. Ponosni smo nanj.

Čestitke!

 

Aktiv matematike

Še zadnji dan v »Gymnasium Scheinfeld«

10.05.2019, Maruša Stoklasa Drečnik

V tem tednu smo imeli kar nekaj ur pouka, pri katerem smo ob raznovrstnih temah, pri različnih predmetih, spoznavali nove nemške besede, veliko govorili in reševali naloge v nemščini. Pri glasbi, športni vzgoji in umetnosti pa smo moči združili z nemškimi partnerji. Za nas nekoliko drugače je bilo pri umetnosti, kjer smo v skupinah narisali slike na temo Evropska unija in razmišljali o njenem pomenu.

Današnji dan bomo zaključili z večerno prireditvijo. Na njej bomo mi in naši partnerji staršem ter  učiteljem predstavili oba dela izmenjave z vsem, kar smo doživeli in spoznali. Nato nam ostane še sobota, ki jo bomo izkoristili za izlete in še zadnje druženje z nemškimi družinami.

 

Marjetka Kafel, vodja projekta

  • Zadnji dan, S., maj 2019.JPG

  • Zadnji dan, S.,1, maj 2019.JPG

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x