Novice

DEBATERJI ZMAGOVALI V LJUTOMERU

16.03.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Debata, marec 2017, 6.jpg

  • Debata, marec 2017, 5.jpg

  • Debta, marec 2017, 4.jpg

  • Debata, marec 2017, 2.jpg

  • Debata, marec 2017, 1.jpg

  • Debata, marec 2017.jpg

  • Iza, marec 2017.jpg

Minuli teden je bil za Debatni klub Logos GESŠ Trbovlje intenziven in zelo uspešen. V četrtek, 9. marca 2017, so bivši in sedanji člani Logosa na mednarodni konferenci IATEFL v Topolšici najprej izvedli debato v polnem formatu na temo This House Regrets That Social Media Have Become Primary Source of Information, v kateri so za profesorje in učitelje angleškega jezika vrednotili dejstvo, da so socialna omrežja postala primarni vir informacij. Nastopili so Peter Adamič, Neja Berger, Rok Hafner in Taja Kovačič. Debata je udeležence navdušila, saj so jo obiskovalci iz različnih držav prepoznali kot izjemno učinkovito metodo za poučevanje tujega jezika. V nadaljevanju so člani Logosa izvedli še delavnice, na katerih so se imeli udeleženci konference priložnost preizkusiti tudi praktično, a v skrajšani obliki.

Istočasno se je v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pričel tudi tradicionalni največji slovenski mednarodni turnir z udeležbo ekip iz Slovenije, Velike Britanije, Libanona, s Češke, iz Romunije, Italije, s Hrvaške, iz Gruzije, Bosne in Hercegovine in Turčije.

Predsednik RS Borut Pahor je prvi dan turnirja sprejel predstavnike klubov, ki delujejo vse od začetka leta 1996 in se tako sestal tudi s predstavniki DK Logos ter si nato še ogledal debato med GESŠ Trbovlje in Gimnazijo Bežigrad. Debato, na temo ameriško-ruskih odnosov, je sodila mednarodna strokovnjakinja  dr. Sharmila Parmanand (Univerza v Cambridgeu), ki je zmago dosodila Logosu.

Sledilo je še pet debatnih krogov na različne teme (Prisoners should be allowed to raise their children in prison; Graffitti writing is a legitimate way of expressing political opinion; This House would not listen to musics containing lyrics that glorify violent and criminal lifestyles; Feminist organisations should not accept male members; We should boycott comedians who poke fun at minorities) in Logos se je tudi tokrat prebil do četrtfinala.

V razvrstitvi posamičnih govorcev so imeli predstavniki Hrvaške tretjo najboljšo govorko, drugi najboljši govorec je bil Vasja Grošelj (295,5 točk), 1. mesto na turnirju pa je zasedla Iza Jerman (297 točk), oba iz Debatnega kluba  Logos GESŠ Trbovlje.

 

Čestitke!

 

Jakob Štrovs, prof. angleškega jezika in

mentor

 

 

 

Naši dijaki v Scheinfeldu

09.03.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Schienfeld, marec 2017, 2.jpg

  • Schienfeld, marec 2017, 1.jpg

V okviru 24. mednarodne izmenjave dijakov med GESŠ Trbovlje in Gimnazijo Scheinfeld je skupina 16-ih dijakov 2. letnika gimnazije z dvema mentoricama, Marjetko Kafel in Alenko Arh Šmuc, obe prof. nemiščine, v tednu od 5. do 12. marca 2017 v Scheinfeldu.

 

V nedeljo smo po deseturnem potovanju utrujeni prispeli na cilj, kjer so nas sprejeli dijaki in učitelji partnerske gimnazije. V ponedeljek smo pričeli s programom. Spoznali smo gostiteljsko šolo, raziskali mestece Scheinfeld, imeli sprejem pri županu in se pogumno udeležili prvih ur pouka. Nemški učitelji so nam pripravili različne učne ure s poudarkom na širjenju znanja nemškega jezika. Ob tem smo, in še, spoznavamo razlike med našim ter njihovim poukom, šolo in šolskim sistemom. Z nemščino se srečujemo na vsakem koraku, tudi na izletu v Würzburgu, kjer smo uživali v kulturnozgodovinskih zanimivostih in v lepotah mesta.  

 

Pred nami so še trije dnevi z zanimivim programom ter druženjem z našimi gostitelji.

 

Marjetka Kafel, prof. nemščine in

mentorica projekta

 

ZLATO PRIZNANJE

06.03.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Vasja G..jpg

V četrtek, 9. 2. 2017, je bilo na Jesenicah državno tekmovanje iz nemščine, kamor se je z dobrim rezultatom uvrstil Vasja Grošelj, dijak 3. letnika gimnazije GESŠ Trbovlje. Bil je zelo uspešen tudi na državnem tekmovanju in si s svojim rezultatom prislužil zlato priznanje.

 

Čestitke!

 

Marjetka Kafel, prof. nemščine

in mentorica tekmovanja

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x