Novice

Izreden uspeh naših tekmovalcev na državnem tekmovanju iz znanja astronomije

22.01.2020, Maruša Stoklasa Drečnik

Poročali smo že o neuradnih rezultatih državnega tekmovanja iz astronomije, ki so pokazali, da sta naša dijaka, Patrik Kušter in Danijel Juliano, dosegla vsaj srebrno priznanje. Uradnih rezultatov smo še bolj veseli, saj se je Patrik uvrstil na odlično tretje mesto v državi, za kar prejme zlato priznanje in tretjo nagrado. Poleg povabila na sanktpeterburško astronomsko olimpijado pa je Patrik prejel še povabilo na izbirni postopek za Mednarodno olimpijado iz astronomije in astrofizike 2020. Obema tekmovalcema iskreno čestitamo in jima želimo še veliko uspehov! Čestitke in zahvala za delo pa gredo tudi mentorici Petri Zelenšek.

 

Jelena Keršnik, ravnateljica

Košarkarice v četrtfinalu državnega dijaškega prvenstva

20.01.2020, Maruša Stoklasa Drečnik

Košarkarice GESŠ Trbovlje so že tretje leto zapored zmagale predtekmovalni in finalni del regijskega prvenstva v Celju ter se posledično uvrstile v četrtfinale državnega dijaškega tekmovanja, ki se je odvijalo 16. 1. 2020 v Mariboru. V četrtfinalu so se pomerile z Gimnazijo Murska Sobota in favoritinjami za naslov prvaka – III. Gimnazijo Maribor. Prvo tekmo proti Gimnaziji Murska Sobota so dekleta suvereno dobila s 57 : 38, sledila pa je odločilna tekma za napredovanje v polfinale proti domačinkam iz Maribora. Z odličnim začetkom so dijakinje hitro prešle vodstvo in ga do polčasa tudi zadržale. V drugem polčasu pa so se igralke III. Gimnazije Maribor z agresivno in s hitro igro vrnile v tekmo. V napeti končnici je našim dekletom zmanjkal kanček sreče in sledil je poraz s 50 : 45.

Dijakinje so zopet prikazale odlične in borbene predstave skozi celotno sezono ter spoštovale načela »fair playa«, za kar jim iskreno čestitamo.

 

Jernej Levičar, prof. šp. vzg.

Tekmovanje iz astronomije

17.01.2020, Maruša Stoklasa Drečnik

Tekmovanje iz astronomije

 

V soboto, 11. 1. 2020, je potekalo državno tekmovanje iz znanja astronomije. Udeležila sta se ga dijaka GESŠ Trbovlje, četrtošolca splošne gimnazije. Dosegla sta odlične rezultate, eden je bil na podlagi teh povabljen na 27. sanktpeterburško astronomsko olimpijado – SAO.

 

Obema dijakoma iskreno čestitamo!

 

Mentorica: Petra Zelenšek, prof. fizike

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x