Novice

NARAVOSLOVNI VIKEND

20.09.2018, Maruša Stoklasa Drečnik

 

 Po dveh tednih pouka je na GESŠ Trbovlje  v petek, 14. 9. 2018, napočil težko pričakovani naravoslovni vikend. Udeležili smo se ga lahko dijaki 3. oz. 4. letnikov, med katerimi je, predvsem po udeležbi sodeč,  mnogo naravoslovnih navdušencev. Začeli smo z obiskom akvarija v Piranu, kjer smo si ogledali najrazličnejše vrste rib, druge morske živali in rastline. Po nastanitvi v bungalove v CŠOD-ju Burja v Seči pri Portorožu se je vsem prilegla večerja in sprehod do centra Portoroža. V soboto pa je sledilo resnejše, a zato nič manj prijetno, delo. Pri fiziki smo raziskovali različne fizikalne lastnosti, povezane z morjem: svetlobo, barve, zvok in še več. V okviru biologije smo se usmerili proti obali, kjer smo raziskovali življene v in ob morju ter se podučili o obalnem rastju. Tudi pri kemiji smo se naučili veliko novega, saj smo z različnimi metodami in napravami ugotavljali gostoto, slanost, prevodnost morske vode. Svoje znanje geografije pa smo uporabili pri krajši orientaciji in raziskovanju ter spoznavanju naravnih in družbenih značilnosti okolja.
V nedeljo seveda ni šlo brez poročanja o delu in doživetjih, tudi časa za kopanje v toplem morju je bilo dovolj. Dijaki smo pokazali veliko znanja in veselja do dela, prav vsi pa smo v naravoslovnem vikendu videli mnogo poučnosti in zabave.

 

Zala Pestotnik, 4. a

Vabilo na podjetniški vikend

18.09.2018, Marko Lapuh

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in lokalnim podjetniškim pospeševalnikom Katapult 21. in 22. septembra 2018 organizira Podjetniški vikend – Start up vikend.

 

Več informacij v prilogi.

  • .docx

    Vabilo na podjetniški vikend

Naravoslovno popoldne

05.09.2018, Marko Lapuh

Veselimo se naravoslovnega popoldneva, ko bodo bivši dijaki, študentje farmacije, biologije in fizike, z nami delili svoje izkušnje. Vabljeni vsi dijaki GESŠ Trbovlje, ki jih to področje zanima!

  • brosura_ver13.jpg

  • .pdf

    Letak.pdf

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x