Novice

Obvestilo v zvezi s pozivom k udeležbi na »Podnebnem štrajku«

13.03.2019, Marko Lapuh

Obvestilo v zvezi s pozivom k udeležbi na »Podnebnem štrajku«, h kateremu dijake poziva gibanje Mladi za podnebno pravičnost. Protest je napovedan za 15. 3. 2019.

 

GESŠ podpira prizadevanja za čistejše okolje in skrb za naš planet. Tudi v viziji šole imamo zapisano, da si bomo prizadevali za ohranjanje naravne dediščine, kar zagotovo zadeva tudi skrb za okolje, podnebje … Smo zdrava šola, vsako leto se pridružimo vseslovenski čistilni akciji, dnevu brez avtomobila … A kot šola moramo v prvi vrsti poskrbeti za uresničevanje našega programa. Zato pouk v petek, 15. 3. 2019, ne bo odpadel. Dijaki, ki se boste shoda udeležili, morate ravnati skladno z 31. členom Šolskih pravil: udeležbo na shodu je potrebno v naprej napovedati, razrednik pa bo odsotnost opravičil, če bo imel za podlago ustrezno opravičilo (za mladoletne dijake je to opravičilo staršev, za polnoletne pa dokazilo, da ste na shodu bili). Odsotnost zaradi udeležbe na shodu v primeru napovedanega ocenjevanja ne bo dovoljena oziroma ne bo opravičena.  

Šola ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z udeležbo na shodu.  

 

Želimo vas spodbuditi tudi k razmisleku: Skrb za okolje, kar vključuje tudi podnebne spremembe, je dovolj pomembna, da zanjo žrtvujemo svoj prosti čas in ne, da se nanjo spomnimo le v primeru, ko odpade pouk. Znanje je tisto, ki vas bo, tudi v boju za podnebje, naredilo močnejše, vam omogočilo tehtnejši razmislek in pravilno odločitev. Brez znanja boste lažje postali žrtve manipulacij, hitreje boste nasedli nepopolnim argumentom … Razmislite, ali je bojkot pouka pravi način za dolgoročne spremembe. Ravnati v škodo samemu sebi verjetno ni najpametnejša odločitev. Dobrodošle pa so vse pobude s katerimi bi naredili konkreten korak k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Je potrebno, da imamo v učilnicah tudi sredi zime na široko odprta okna, ventile na radiatorjih pa nastavljene na največjo moč? Ali vsakič, ko zapustimo učilnico, ugasnemo luči? Ali porabimo res le toliko papirnatih brisačk, da je ravno dovolj za sušenje rok? Je potrebno kupovati izdelke v plastični embalaži, ki je škodljiv odpadek? Ali pravilno ločujemo odpadke? Vsak posameznik lahko z majhno, a dosledno spremembo v svojem ravnanju naredi veliko. In če bo teh posameznikov veliko, bo sprememba postala pomembna in učinkovita.

 

Jelena Keršnik, ravnateljica

Priložnosti za sodelovanje s Slovensko vojsko

12.03.2019, Marko Lapuh

Slovenska vojska ponuja dijakom 200 štipendij, možnost udeležbe na brezplačnih taborih in obiska vojašnic na dnevih odprtih vrat. Več informacij najdete v spodnji datoteki.

 

 

  • .zip

    Vse informacije

  • Stipe_2018_Red.jpg

Novi uspehi naših debaterjev

27.02.2019, Jelena Keršnik

V soboto, 26. 1. 2019, je na Gimnaziji Celje Center potekal državni debatni turnir, ki se ga je udeležil tudi debatni klub Logos. Turnir je potekal v slovenščini in angleščini, sodelovalo pa je 38 ekip. Debaterji so debatirali na trditev "This house believes that the governments of countries that receive large numbers of migrants, should encourage the creation of nationally/ethnically homogenous towns/areas (such as Sodertalje in Sweden)" oziroma "Vlade držav z velikim številom migrantov bi morale spodbujati nastanek etnično homogenih predelov ali naselij (kot je Sodertalje na Švedskem)." Debaterji Logosa so se turnirja udeležili v dveh ekipah. Ekipa, ki so jo sestavljale Nika Gabrič, Elma Salihović in Ema Gospodarič, se je uvrstila na 4. mesto, ekipa, v kateri so bili Timotej Medved, Nejc Škoberne in Janez Nemec, pa je dosegla 8. mesto. Posebne pohvale gredo še Elmi Salihović za doseženo 4. mesto in Niki Gabrič za doseženo 7. mesto med posameznimi govorci, teh je bilo 54. Iskrene čestitke tudi mantorju Jakobu Štrovsu in vsem ostalim debaterjem, hkrati pa veliko uspeha na prihodnjih turnirjih.

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x