Novice

Obvestilo

26.04.2017, Marko Lapuh

V času od 27. 4. do 2. 5. 2017 bo šola zaprta, v tem času ne bomo poslovali.

YOU(TH) START ALI PODJETNI PROFESORJI IN PODJETNI DIJAKI

25.04.2017, Maruša Stoklasa Drečnik

Gimnazijci drugih letnikov GESŠ Trbovlje so svoj, drugačen pristop k projektom pokazali že na dobrodelnem Miklavževem sejmu, ki ga je organizirala naša šola. O tem je decembra na radiu Kum Trbovlje spregovorila dijakinja drugega letnika Patricija Kočnar.

Podjetni, inovativni, ustvarjalni pa so tudi njeni sošolci, saj so se na marčevskem in aprilskem »učnem maratonu«, v okviru podjetniških delavnic, preizkusili v različnih izzivih mednarodnega projekta You(th) Start. Delo dijakov je potekalo v skupinah pri urah kemije, fizike, matematike, biologije, pri razrednih urah, nekaj dela so opravili sami doma.

Člani projektne skupine projekta, Alekdander Medveš, Petra Zelenšek, Irena Kovač Gregorčič in Irena Lavrač, profesorji, ki so pripravljali ustvarjalne delavnice, menijo, da so bili dijaki na delavnicah kreativni, iznajdljivi, odgovorni in samoiniciativni. Vsa pohvala profesorjem in dijakom!

 

Gabrijela Blaznek,

vodja projektnega tima You(th) Start

 

 

  • YOUTH START, april 2017, 2.jpg

  • YOUTH START, april 2017, 1.jpg

  • YOUTH START, april 2017.jpg

NOVE OBLIKE DELA V GESŠ TRBOVLJE ZA POVEZOVANJE Z LOKALNIM OKOLJEM

21.04.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 3.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 2.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 1.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017.jpg

Naša šola je že do sedaj sodelovala z lokalnim okoljem na različne načine. V programu ekonomski tehnik se dijaki »v živo« srečajo s podjetji in z različnimi ustanovami že v prvem letniku, vezi z njimi pa do četrtega leta samo še poglabljajo. Letos smo za dijake organizirali prave »učne maratone«, ki  trajajo osem ur in so dobra priprava na delovni čas, ki ga bodo dijaki vsak dan preživeli na delovnem mestu tudi takrat, ko bodo na delovni praksi. Novo obliko pouka smo v ekonomski šoli izkoristili za nove izzive in možnosti za sodelovanje z institucijami v lokalnem okolju.

V marčevskem maratonu so se dijaki srečali z vodstvom podjetja Spekter, d. o. o., ki že nekaj let sprejema naše dijake na delovno prakso in kot družbeno odgovorno podjetje finančno pomaga tudi pri njihovih projektih. Dijakom so podrobno predstavili dejavnost poslovanja z nepremičninami in  s tehničnim svetovanjem.

Še ne dolgo nazaj je naš dijak, zdaj pa direktor podjetja Katapult,  Jernej Pangeršič, dijake uril v veščinah javnega nastopanja.

Včerajšnji, aprilski maraton pa je bil namenjen negospodarstvu, ko so dijaki svoje znanje gospodarskega in civilnega prava okrepili z obiskom notarske pisarne Marjane Kolenc Rus in Policijske postaje Trbovlje.

 

Naš cilj je, da s spoznavanjem novih učnih situacij dijaki pridobivajo praktične izkušnje, lažje povezujejo izobraževanje in delo, šola pa oplemeniti svoje programe in se še bolj vključi v širše okolje

 

Gabrijela Blaznek in Zvezdana Lamovšek, mentorici

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x