Novice

Bivanje v študenskih domovih

09.06.2017, Marko Lapuh

Vse, ki vas zanima bivanje v študentskih domovih obveščamo, da je bil objavljen Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/2018. Celotno besedilo razpisa je objavljeno na povezavi: http://www.stud-dom-lj.si/razpis-javna-objava/2017/06/01/razpis-za-sprejem-podaljsanje-bivanja-studentov-visokosolskega.

Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja študent visokošolskega študija odda od 1. junija do 16. avgusta 2017 preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/

Z oddajo prošnje ne odlašajte do zadnjega dne!

 

Da pa se boste lahko na lastne oči prepričal,i, kaj vse vam bivanje v Študentskem domu Ljubljana lahko ponudi, vas v četrtek, 15. junija 2017, med 10. in 14. uro, vabimo na DAN ODPRTIH VRAT Študentskega doma Ljubljana, ki bo potekal v Rožni dolini, na naslovu Svetčeva ulica 9, 1000 Ljubljana.

 

Dogodek bo športno in zabavno obarvan, na informativnih stojnicah pa boste zvedeli vse, kar vas zanima o bivanju v študentskih domovih. Organiziran bo ogled izbranih nastanitvenih kapacitet, seznanili pa se boste lahko tudi z dejavnostmi vrtičkarske sekcije Študentskega doma Ljubljana in delovanjem Študentskega sveta stanovalcev ter tako iz prve roke izvedeli, kakšne izkušnje imajo sovrstniki z bivanjem v Študentskem domu Ljubljana. Seveda pa dan odprtih vrat ne bo zgolj informativnega značaja, saj bo v času prireditve za vse obiskovalce kot tudi obstoječe stanovalce zavoda, organiziran zanimiv športni program. Ob 10. in 12. uri bo na zelenici poleg vadbenih stojal potekala vodena vadba zumbe, na katero se lahko prijavite preko spodaj navedenih povezav, preizkusili pa se boste lahko tudi v hoji po gurtni (slackline) in/ali strelastiki.

 

Tina Pušnik

POLETNA ŠOLA BIOLOGIJE IN INFORMATIKE

30.05.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • BIO.jpg

V tednu od 26. 6. do 30.  6.2017 bomo v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje izvajali skupno delavnico iz biologije in informatike.

Kaj vse bomo delali pri biologiji?

Nabirali bomo rastline in jih poskušali določili z določevalnimi ključi.
Naučili se bomo izdelati različne biološke preparate, ki jih bomo potem pogledali pod mikroskopom.
Spoznali bomo osnove mikrobiologije in biotehnologije.
Kaj se bomo naučili pri informatiki?

Z orodjem Gimp bomo urejali in obdelovali fotografije, ki jih boste posneli pri biologiji. Naučili se bomo razlikovati med točkovnimi in predmetnimi slikami ter spoznali različne zapise slik.
Z orodjem MovieMaker bomo izdelali kratek video posnetek, ki se bo nanašal na vsebino delavnice pri biologiji. Pri tem bomo obdelali tudi zvok, ki ga bomo vnesli v vsebino video posnetka.
Poletna šola bo potekala v treh štiriurnih srečanjih v prvem tednu poletnih počitnic,  v prostorih šole in v njeni okolici. Natančen termin izvedbe bomo uskladiti z zainteresiranimi kandidati.

Če se želiš udeležiti poletne šole biologije in informatike, te vabimo, da se skupaj s starši udeležiš uvodnega sestanka, ki bo v ponedeljek, 5. 6. 2017, ob 18. uri v večnamenskem prostoru Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje na Gimnazijski cesti 10 v Trbovljah.

Prepričani smo, da boš na poletni šoli lahko pridobil-/a veliko novih znanj, poleg tega pa boš imel/-a možnost spoznati nove prijatelje, ki jih druži veselje do biologije in multimedije. Za dodatne informacije lahko pokličeš na telefonsko številko 03 56 25 500 ali pa pišeš na naslov tajnistvo@gess.si.

 

Irena Lavrač in

Marjana Pograjc Debevec,

mentorici poletne šole

 

 

MATEMATIČNI KROŽEK

30.05.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Matematika.jpg

Matematični krožek v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje v šolskem

 

letu 2017/18

 

 

KOMU je namenjen?

 

Devetošolcem okoliških OŠ in domačim dijakom, ki imajo radi matematiko, izzive, želijo kaj več kot le šolsko matematično snov.

 

KDAJ?

 

Popoldanski termin: enkrat tedensko.

 

KAJ bomo delali?

 

Družili se bomo »matematiki« iz OŠ in GESŠ Trbovlje ter skupaj trli matematične orehe.

 

Reševali bomo naloge s starih kengurujev, bistrili um in se pripravljali na prvo tekmovanje (šolsko v OŠ in GIM).

 

Spopadli se bomo z zahtevnejšimi nalogami (državno tekmovanje).

 

V skupinah si bomo vrstniško razlagali, spoznali razmišljanja ostalih, razpravljali o poteh reševanja, spoznali različne strategije reševanja nalog

 

Z domačimi nalogami bomo pokazali svojo vztrajnost, originalnost in individualne pristope . Povabili bomo kakega študenta matematike, da nam s svojimi izkušnjami popestri naše druženje, in tudi strokovnjaka , da nam predstavi uporabnost matematike v praksi .

 

Vabi vas Aktiv matematikov v GESŠ Trbovlje!

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x