Novice

"GESŠ OPEN"

26.04.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
 • GESS OPEN, 1.jpg

 • GESS OPEN, 2.jpg

 • GESS OPEN, 3.jpg

 • GESS OPEN, 4.jpg

 • GESS OPEN,5.jpg

 • GESS OPEN.jpg

 

Luka Šink Kos, Klemen Kmet in Vid Satler, dijaki 2. a in 2. b razreda GESŠ Trbovlje, smo v okviru pouka kreativnega podjetništva 19. aprila 2017 organizirali turnir v badmintonu "GESŠ Open" z namenom, da poskušamo približati badminton večjemu občinstvu, saj osebno v igranju zelo uživamo. Zato smo nalogo, ki nam pri pouku podjetništva nalaga, da moramo organizirati dogodek, tudi izkoristili. Turnir smo končali s podelitvijo nagrad osmim najboljšim igralcem. Tretje mesto je zasedel Jernej Levičar, drugo Luka Zupan in prvo Klemen Murn.

Pri organizaciji in dejanski izvedbi dogodka smo vsi zelo uživali. Na podlagi povratnih informacij udeležencev pa smo ugotovili, da so bili končni vtisi zelo pozitivni. »Dinamičnost, to, da smo lahko igrali tudi po koncu tekmovanja. Le glasbe ni bilo med ogrevanjem. Mogoče bi morali samo nagrade razdeljevati od zadnjega mesta dalje. Takšen turnir bi morali še kdaj organizirati, ker je bilo res enkratno! Super! Vse!«, je ubesedila svoj končni vtis ena izmed udeleženk tekmovanja. Glede na pozitivne povratne informacije obstaja možnost, da bi dogodek še kdaj ponovili.

 

Vid Satler, 2. b,

soorganizator

 

PRAGA V ROKAH ROKOMETAŠEV

21.04.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
 • Rekordna Praga, april 2017.jpg

V času velikonočnih praznikov sta se ekipi kadetov in MDA Rokometnega društva Rudar Trbovlje  odpravili na turnir v Prago. Rekordno! Rekordno po zasedenosti, rekordno po številu udeležencev, rekordno po številu tekem … Rekordna Praga!

Ekipa kadetov je nastopala v konkurenci 72-ih ekip. V predtekmovanju so imeli kadeti zelo težko skupino in po nesrečni razvrstitvi zasedli 4. mesto v skupini, ki je vodilo v razigravanje B. Tu so pokazali fantje svojo moč in prišli vse do finala, kjer so postavili piko na i in osvojili 1. mesto. To v skupni razvrstitvi pomeni končno 37. mesto.

Fantje so imeli zelo naporen turnir, odigrali so 10 zahtevnih tekem (8 zmag, 2 poraza) in se na koncu zasluženo veselili. Celotna ekipa je igrala dobro, se borila na igrišču in uživala izven njega. Izpostaviti velja Jana Hočevarja (tudi dijaka 2. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje), ki je med 72 moštvi v konkurenci kadetov 2. strelec turnirja z doseženimi 68 goli v 10-ih tekmah. V absolutni razvrstitvi je bil 4. strelec turnirja (med 311 moštvi). Za ekipo kadetov so na turnirju, poleg že omenjenega Jana Hočevarja, igrali Kris Žibert, Rene Bučar, Urh Boris Novak, Jan Kamnikar (prav tako dijaki 2. oz. 1. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje), Erik Bizjak, Marin Dekovič, Nik Kavčič, Žan Lukaček, Nik Jager, Luka Markošek, Nejc Sardinšek, Luka Petek, Jošt Naglav in Nejc Žagar pod strokovnim vodstvom Jake Kešeta. 

 

Čestitke vsem!

 

GobecNews

(Povzeto po spletni strani RD Rudar Trbovlje)

 

19. državno tekmovanje iz znanja računovodstva

20.04.2017, Marko Lapuh

V sredo, 12. aprila 2017, je na Srednji šoli Slovenska Bistrica potekalo državno tekmovanje iz znanja računovodstva. Tekmovanje je potekalo na dveh nivojih: osnovni nivo zajema temeljne računovodske informacije, višji nivo pa denarno poslovanje, knjigovodstvo v trgovinskem podjetju in evidenco materiala.  Na osnovnem nivoju je sodelovalo 42, na višjem nivoju pa 28 dijakov iz 23 srednjih šol.

Na tekmovanju sodeluje tudi Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Najboljše tri dijake na tekmovanju  nagradi z denarno nagrado in priznanjem.

Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje sta na tekmovanju zastopali dijakinji Neža Kosi in Alja Šuhel iz 3. e. Tekmovali sta na višjem nivoju. Obe dijakinji sta se dobro odrezali. Neža Kosi bo prejela srebrno priznanje.

Obema tekmovalkama čestitamo za uspešno sodelovanje.

Mentor Stanko Miklič

 • Obvezno slikanje ob prihodu

  None

 • Nagovor predsednika Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije Stanka Koželja

  None

 • Pred začetkom tekmovanja

  None

 • Skupinska slika vseh sodelujočih mentorjev in organizatorjev tekmovanja

  None

 • Ogled gradu v Slovenski Bistrici

  None

 • Tudi mentorji smo se potili v šolskih klopeh

  None

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x