Novice

DEBATERJI V LJUTOMERU

15.03.2018, Maruša Stoklasa Drečnik
 • Ljutomer, debata, marec 2018, 3.jpg

 • Ljutomer, debata, marec 2018, 2.jpg

 • Ljutomer, debata, marec 2018, 1.jpg

 • Ljutomer, debata, marec 2018.jpg

Med 8. in 10. marcem 2018 se je v Ljutomeru odvil tradicionalni International Debate Tournament Ljutomer, največji slovenski debatni turnir. Več kot dvesto udeležencev je prišlo iz Nemčije, ZDA, Italije, Bosne, Turčije, s Češke, Hrvaške, z Madžarske in iz Slovenije. Tekmovali so v angleškem jeziku, in sicer na teme THW[1] legalize all drugs, THW disregard opinions of local residents when building nessesary public work, THBT African states should withdraw from the International Criminal Court and set up an African alternative, THW ban all unpaid internships , THBT 2. amendment should be removed from USA constitution, TH regrets privatisation of space research and travel THBT[2] nationalism brings more harm than good.

Iz GESŠ Trbovlje se je turnirja udeležilo devet Logosovih debaterjev pod mentorstvom Jakoba Štrovsa, prof. angleškega jezika. Prav vsi debaterji so se odlično odrezali. Najboljša ekipa Logosa je po 6 krogih ostala edina neporažena ekipa turnirja. Nato je v četrtfinalu premagala hrvaško ekipo, v polfinalu eno od treh ameriških ekip in nato doživela prvi poraz šele v finalu (https://www.youtube.com/watch?v=Hzk27AoR63M&app=desktop)  proti ekipi USA Red, ki pa jo je v prvem delu tekmovanja že premagala. Drugo mesto Taje Kovačič, Ize Jerman in Vasje Grošlja predstavlja izjemen uspeh na mednarodni ravni.

Več na http://www.idtl.si/  in https://www.facebook.com/pg/ljutomer2018/posts/ .

 

Čestitke!

 

GobecNews

(Povzeto po J. Štrovsu in N. Juričan)

 

  
 

DEBATNI KLUB LOGOS V ISTANBULU

01.02.2018, Maruša Stoklasa Drečnik
 • Istanbul, jan. 2018, 1.jpg

 • Istanbul, jan. 2018, 2.jpg

 • Istanbul, jan. 2018, 3.jpg

 • Istanbul, jan. 2018, 4.jpg

 • Istanbul, jan. 2018, 5.jpg

 • Istanbul, jan. 2018, 6.jpg

 • Istanbul, jan. 2018.jpg

Minuli teden se je deset dijakov GESŠ Trbovlje, članov Logosa, udeležilo evrazijskega debatnega turnirja na najbolj prestižni srednji šoli v Istanbulu – Robert Collegeu, pod mentorstvom Jakoba Štrovsa, prof. angleščine. Zbralo se je preko sto debaterjev iz azijskih in evropskih držav.

V preliminarnem delu, ki je potekal do četrtka, je bilo osem krogov. V njih so se naše tri ekipe spopadle z različnimi temami, na katere so se intenzivno pripravljale vse od razglasitve.

Teme, ki so jih vsi udeleženci dobili tri tedne pred začetkom turnirja, so bile:

·         This house supports remilitarization of Japan;

·         This house would use truth and reconciliation commissions rather than courts in post conflict societies;

·         This house believes that in gig economy workers should be recognized as employees rather than free lancers;

·         This house believes that highly paid athletes should give part of their income towards development of young talents;

 

Teme, ki so jih ekipe dobile uro pred spopadom, pa so bile naslednje:

·         This house would not allow prisoners to vote;

·         This house would require all schools to include active promotion of progressive causes, such as lgbt rights, feminism etc in the formal school curriculum;

·         This house would take lifestyle choices into account in the allocation of scarce medical resources;

·         This house believes that communities should be allowed to vote for the removal of police forces in their areas;

 


Naša prva ekipa, Elma Salihović, Vasja Grošelj in Iza Jerman, se je prebila v četrtfinale. Tu jih je premagala domača, vendar so tudi mnogi domačini izrazili mnenje, da so bili naši boljši … Zmagovalci turnirja so postali Pakistanci, vendar so tudi njih v preliminarnem delu premagali debaterji druge ekipe Logosa (Timotej Medved, Žan Kovač, Nastja Abdič, Naja Juričan) in tako le za eno mesto zgrešili četrtfinale.

V razvrstitvi posamičnih govorcev  je Vasja dosegel odlično 5., Iza pa 10. mesto. Prav posebno mesto so odigrale naše novinke, vse iz prvega letnika: Ema Gospodarič, Lara Ule in Nika Gabrič. Neutrudne v pripravah so se potem neustrašno spopadle z osmimi nasprotniki, dobile polovico krogov in dokazale, da se jim odpira možnost neverjetnega napredka.

 

J. Štrovs, prof., in N. Juričan, GESŠ Trbovlje

SLOVENSKE KONJICE IN SOČI

31.01.2018, Maruša Stoklasa Drečnik
 • Ervin in Luka, karate, Slovenske Konjice, jan. 2018.jpg

 • Barbara, jan. 2017.jpg

 • Ursa, jan. 2017.jpg

Karateisti Karate kluba Trbovlje so ponovno domov prinesli medalje. V soboto, 27. januarja 2018, je Karate klub Seki Sv. Jernej organiziral mednarodni karate turnir "Pokal konjiškega konja". Nastopilo je 611 tekmovalcev iz 94 karate klubov. Barve kluba sta zastopala tudi Luka Perc in Ervin Salkič (dijaka GESŠ Trbovlje). Luka si je priboril bronasto medaljo pri članih do 67 kilogramov.

Naslednji vikend čaka karateiste eden izmed vrhuncev spomladanskega dela sezone, in sicer nastop Urše in Barbare Haberl (prav tako dijakinji GESŠ Trbovlje) ter Domna Zidarja na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane v ruskem Sočiju. Držimo pesti!

 

Čestitke!

 

GobecNews

(Povzeto po KK Trbovlje)

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x