Novice

20. državno tekmovanje iz znanja računovodstva

25.04.2018, Marko Lapuh
  • IMG_3064.JPG

  • IMG_3143.JPG

  • IMG_3223.JPG

  • IMG_3242.JPG

  • IMG_9045.JPG

V torek, 10. aprila 2018, je v Šolskem centru Postojna potekalo državno tekmovanje iz znanja računovodstva. Tekmovanje je potekalo na dveh nivojih: osnovni nivo zajema temeljne računovodske informacije, višji nivo pa denarno poslovanje, knjigovodstvo v trgovinskem podjetju in evidenco materiala.  Na osnovnem nivoju je sodelovalo 41 dijakov iz 20 srednjih šol, na višjem nivoju pa 35 dijakov iz  17 srednjih šol.

Na tekmovanju sodeluje tudi Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Najboljše tri dijake na tekmovanju  nagradi z denarno nagrado in priznanjem.

Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje so na tekmovanju zastopali dijaki Ines Pavlič in Marko Trošt Čebela iz 2. e (osnovni nivo) ter Rebeka Fele in Salih Jagodić iz 3. e (višji nivo). Vsi dijaki so se dobro odrezali. Rebeka Fele bo prejela srebrno priznanje.

Vsem tekmovalcem čestitamo za uspešno sodelovanje.

Mentor Stanko Miklič

 

 

DIJAŠKO PODJETJE CORDIS

23.03.2018, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Cordis, marec 2018, 3.jpg

  • Cordis, marec 2018, 1.jpg

  • Cordis, marec 2018, 2.jpg

  • Cordis, marec 2018.jpg

 

V torek, 21. 3. 2018, so v podjetniškem pospeševalniku Katapult v Trbovljah potekale predstavitve dijaških podjetij Zasavske regije. Dijaki so predstavili svoje izdelke in zgodbe, ki se skrivajo za njimi. Cordis je dijaško podjetje, ki ga vodijo dijakinje ekonomske šole GESŠ Trbovlje. Več o njem in njihovem delu preberite na https://www.facebook.com/dijasko.podjetjecorids/ .

 

Zvezdana Lamovšek,

mentorica

Naši dijakinji med najboljšimi v tekmovanju »Evropske statistične igre«

22.03.2018, Marko Lapuh
  • 1521618152163.jpg

V letošnjem šolskem letu je bilo organizirano prvo tekmovanje iz znanja statistike »Evropske statistične igre«. Na tekmovanju, ki ga je pripravil Statistični urad Republike Slovenije, sodeluje tudi ekipa »EuroGirls« Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. V ekipi sta dijakinji 4. e Neža Kosi in Alja Šuhel.

Ekipa je bila uspešna v prvem in drugem krogu. Uvrstila se je med pet najboljših srednješolskih ekip v Sloveniji. V evropsko fazo tekmovanja sta se poleg zmagovalne ekipe iz Gimnazije Murska Sobota uvrstili tudi ekipi iz Gimnazije Novo mesto in Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. 

Čestitamo!

 

Mentor:

Stanko Miklič

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x