Vrata v finančni svet

23.12.2020, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Zala z nagrado_dec.2020_ET_dec_2020.jpg

Konec novembra smo se dijaki 1. e (ekonomski tehnik), na pobudo profesorice Polone Arbajter Očko, udeležili izobraževalnega dogodka Vrata v finančni svet, ki ga je pripravila Ljubljanska borza. Dogodek je zaradi razmer, povezanih z virusom, potekal na daljavo. Sprva sem se malce ustrašila dolžine dogodka, ker pa so bile teme, povezane s strokovnimi predmeti ekonomskega tehnika, poučne in zanimive, saj so jih predstavljali predavatelji iz prakse, je tudi čas stekel zelo hitro. Predavanja so se nanašala na zavarovalništvo, borzo, varčevanje, zadolževanje, osebne finance ... V času dogodka je potekal tudi kviz, v katerem smo na koncu, po želji, tudi sodelovali. Z malo sreče si lahko zadel krasno družabno igro Borza Slovenije. In bila sem med izbranimi.

Ta igra je poučna prav tako, kot je bilo poučno predavanje, saj na preprost in zabaven način razloži borzno trgovanje. Zraven prejmeš denar (kopijo), za razumevanje strokovnih izrazov borznega trgovanja pa je igri priložena še knjižica z razlago le-teh.

Nagrade sem se resnično razveselila. Vesela sem, da bom lahko s pomočjo te igre za božično-novoletne praznike znanje delila tudi med domačimi. Ko pa se vrnemo v šolo, jo bom z veseljem predstavila tudi sošolcem. Čudovito in poučno prednovoletno darilo mi bo tako pomagalo popestriti letošnje »virusne praznike«.

  

Zala Sešlar, 1. e

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x