URŠA NA PRVEM MESTU SVETOVNE KARATE LESTVICE IN PONOVNO MED FINALISTI PROJEKTA MLADI UPI

20.11.2017, Maruša Stoklasa Drečnik

Urša Haberl, članica Karate kluba Trbovlje in dijakinja 3. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje, je na najnovejši lestvici Svetovne karate zveze na fantastičnem prvem mestu v kategoriji športnih borb kadetinj do 54 kilogramov. Da gre res za izjemen rezultat, pove dejstvo, da je to do sedaj sploh prva uvrstitev predstavnika Republike Slovenije na sam vrh svetovne lestvice. Za točkovanje se štejejo rezultati, doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF), kjer je vključenih 192 držav članic, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu.

Urša pa ni »osamljena« članica Karate kluba Trbovlje, ki kroji vrh lestvice. Na odličnem devetem mestu je Stefan Joksimovič v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov in na trinajstem Barbara Haberl (tudi dijakinja 4. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje) v športnih borbah mladink do 53 kilogramov.

V projektu Mladi upi, ki poteka že drugo leto, je ponovno med finalistkami tudi Urša Haberl. Glasovanje se bo pričelo meseca decembra na spletni strani: http://www.mladi-upi.si/, kjer je tudi njena predstavitev!

 

Čestitke!

 

GobecNews

(Povzeto po KK Trbovlje)

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x