Srebrniki programa MEPI

04.09.2019, Maruša Stoklasa Drečnik

V GESŠ Trbovlje smo v šolskem letu 2017/2018 začeli izvajati mednarodni program za mlade – MEPI, ki obsega štiri področja: prostovoljstvo, veščine, šport in odprave, ter tri stopnje: bronasto, srebrno in zlato. Največ priprav zahteva odprava (kondicijske priprave, izjemno težki nahrbtniki, spanje v šotoru …), saj je potrebno izpeljati kar dve: poskusno in kvalifikacijsko.

Tako so se v času šolskih počitnic na 3-dnevno pot odpravili Zoja Katarina Hlebec, Ana Paveljšek, Alja Drnovšek, Blažka Križnik, Nejc Škoberne, Lovro Malavašič. Vreme jim je bilo tokrat zelo naklonjeno, tako da so pot od Celja, preko Šmohorja, Kala, Mrzlice, Vrheh,  Šentgotarda uspešno opravili. Vmes so tudi dvakrat prespali v šotorih, in sicer na Kalu in na Vrheh, tako da bi se pri tem zahvalili za pomoč pri taborjenju Lovskemu društvu Hrastnik ter Združenju borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Trbovlje.

V šolskem letu 2019/2020 bomo tako dobili v GESŠ Trbovlje zlatnike, vsekakor pa je veliko zanimanje za program tudi med novimi dijaki. Najbolj privlačne so odprave, ki  dajejo ob zaključku določene stopnje tisto piko na i, kjer mepijevci dejansko preizkusijo sebe, svoje zmožnosti. Da o druženju, nepozabnih doživetjih mentorici sploh ne piševa …

 

Katarina Bola Zupančič, mentorica,

in Maruša Stoklasa Drečnik, mentorica in koordinatorica programa MEPI

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x