SLAVNOSTNA PODELITEV PRIZNANJ MEPI

07.03.2018, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Podelitev MEPI, marec 2018,10.jpg

  • Podelitev MEPI, marec 2018, 7.jpg

»En svet, en program …« Ta citat nam je bil v pomoč do končnega cilja, ko smo se vse tri srednje šole v Zasavju, Srednja šola Zagorje, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, pripravljale na skupno podelitev priznanj MEPI pod pokroviteljstvom Steklarne Hrastnik.

Vita Malavašič, Timotej Zupančič, Juš Navratil, Matic Škrbec, David Kuharič, Luka Perc in Maj Hauptman Pepelnjak so bili na lanski podelitvi priznanj v Steklarni Hrastnik samo med obiskovalci. Letos pa so bili zvezde, saj so prejeli srebrno priznanje MEPI. Veliko misli, besed je bilo včeraj izrečenih na slavnostni podelitvi. Pomembni govorniki so zapuščali »oder«. A najpomembnejši so bili slavljenci vseh treh srednjih šol, ki so z voljo, motivacijo, odrekanjem, predvsem pa z veliko podporo staršev in mentorjev dosegli to, da so bili včeraj v središču pozornosti. Ponosni sva bili tudi mentorici programa MEPI GESŠ Trbovlje, zato naj zaključiva z mislijo Lao Ceja:

»Kot voditelj se spomni, da sodeluješ v procesu rasti sočloveka. Vendar to ni tvoj proces. Ne moti ga. Ne uravnavaj ga! Ne sili svojih lastnih potreb in razumevanj v ospredje. Če ne zaupaš v napredek te osebe, ta oseba ne bo zaupala tebi. In, pomni … Prosvetljeno vodenje je prostovoljstvo, ne sebičnost. Voditelj hitreje raste in večji je takrat, ko se pred lastno koristjo trudi za korist vseh. Morda je paradoks, toda z nesebičnostjo voditelj sebe povzdiguje!«

 

Uspešno na »zlati poti«!

 

Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x