Okrožnica o zaključku šole

18.06.2020, Marko Lapuh

Dragi dijaki!

 

Šolsko leto 2019/2020 si boste zagotovo zapomnili. Epidemija in pouk na daljavo so zaznamovali vse nas. Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste zmogli dovolj motivacije in samodiscipline za delo na daljavo, tistim, ki ste znali prevzeti odgovornost za svoje delo in učenje. Zavedamo se, da je to šolsko leto še poglobilo nekatere razlike med vami. Marsikdo je lahko ta način dela izkoristil kot bližnjico, a takšen odnosi bo dal izredno kratkotrajne učinke. Zato vsem, ki ste na kakršen koli način izkoristili izredno stanje, polagam v razmislek, da se vaše šolanje nadaljuje in da slabi temelji pomenijo slabšo nadgradnjo.

 

Pri predmetih, kjer je dosežena 100 % realizacija, pouka več ni oziroma bo postopoma opuščen. Gimnazijski oddelki ter dijaki 3. e boste s poukom v celoti zaključili v petek, 19. 6. 2020, dijaki 1. e pa boste imeli posamezne ure še do 24. 6. 2020. Konferenca za nižje letnike bo 22. 6. 2020. Podelitev spričeval bo 24. 6. 2020. Žal je možnost okužbe še prisotna in z odprtjem šol se bo še povečala. Zato bo tudi podelitev spričeval potekala skladno s smernicami NIJZ oziroma navodili, ki ste jih vsi že prejeli in jih pošiljam še enkrat. V šoli moramo vzdrževati varnostno razdaljo, ko to ni mogoče (na hodnikih, v sanitarijah, med gibanjem po učilnicah) pa nositi masko. Razkuževanje rok, higiena kašlja in kihanja so postali del naše nove vsakdanjosti. Navodila dijakom morate vsi natančno prebrati, jih upoštevati in upoštevati morate tudi navodila dežurnega osebja na šoli.

 

Dijaki s posebnimi zdravstvenimi omejitvami (priloga Sklep RKS za pediatrijo) morate svoje stanje sporočiti po elektronski pošti ali po telefonu v tajništvo in dogovorili se bomo o vseh postopkih.

 

Razpored delitve spričeval in prihoda v šolo 24. 6. 2020:

 Ob 8.00:

-          1. a v telovadnici (vhod in izhod skozi telovadnico, praznjenje omaric po podelitvi spričeval, prehod do omaric skozi galerijo)

-          1. c v večnamenskem prostoru (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

-          2. e v učilnici 16 (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

 

Ob 9.00:

-          3. e v učilnici 28 (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

 

Ob 10.00:

-          1. e v telovadnici (vhod in izhod skozi telovadnico, praznjenje omaric po podelitvi spričeval)

-          2. a v večnamenskem prostoru (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

-          2. c v učilnici 22 (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

 

Ob 12.00:

-          3. a v telovadnici (vhod in izhod skozi telovadnico, praznjenje omaric po podelitvi spričeval, prehod do omaric skozi galerijo)

-          3. c v učilnici 27 (vhod in izhod skozi glavni vhod, praznjenje omaric pred podelitvijo spričeval)

 

 

Svečanost ob državnem prazniku in koncu šolskega leta bo letos potekala na daljavo. Prejeli boste povezavo do prenosa oziroma do posnetka. Zahvaljujem se vsem, ki boste svečanost obogatili s svojim prispevkom.

 

Navodila za oddajo učbenikov ste prejeli že s strani knjižničarke. Če učbenikov ne morete vrniti v predvidenem terminu, se morate s knjižničarko dogovoriti za drug termin. Ko boste prišli po spričevala, izpraznite svoje omarice. V času počitnic bodo te generalno očiščene in za vsebino, ki bo ostala v omaricah, ne odgovarjamo.

 

Izpiti v spomladanskem izpitnem roku bodo potekali v času od 1. 7. 2020 do predvidoma 3. 7. 2020 (odvisno od prijav). Prijavnice za popravne izpite za ta izpitni rok oddajte najkasneje do petka, 26. 6. 2020, na elektronski naslov tajnistvo@gess.si. Prijavnica k izpitom je priponka tega sporočila. V spomladanskem roku lahko opravljate največ dva izpita. Razpored popravnih izpitov bo objavljen v torek, 30. 6. 2020, po 13. uri. Kandidati boste obveščeni preko šolskih elektronskih naslovov.

 

Vpis v višji letnik bo potekal do petka, 10. 7. 2020. Prijavnice in ostalo dokumentacijo (prijavnice za učbeniški sklad in prijavnice za šolsko malico) boste dijaki dobili pri razredniku v sredo, 24. 6. 2020. V celoti izpolnjeno dokumentacijo boste pošiljali v šolo z navadno pošto (na naslov GESŠ Trbovlje, Gimnazijska cesta 10, 1420 Trbovlje).  Dijaki s popravnimi izpiti se v višji letnik vpišejo po uspešno opravljenih popravnih izpitih.

 

Vsem želim lepe in zdrave počitnice in da se jeseni srečamo v učilnicah!

 

 

Jelena Keršnik, ravnateljica

 • .pdf

  Higienska priporočila za srednje šole

 • .pdf

  Navodila dijakom pred vrnitvijo v šolo

 • .docx

  Prijava k izpitu

 • .pdf

  Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondenčna seja 30. 4. 2020

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x