ODLIČNI PLAVALCI

29.02.2016, Maruša Stoklasa Drečnik

Od četrtka, 18., do nedelje, 21. februarja 2016, je v pokritem olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, ki se ga je, od 26-ih klubov, s 452-imi plavalci, udeležilo tudi 8 plavalcev trboveljskega plavalnega kluba.

Tekmovanja, ki je potekalo sicer v senci zlate lisice, se bomo spominjali predvsem po osmih zmagah Robija Žbogarja, porazih in odličnih nastopih trboveljskih plavalcev, ki so, po zaslugi obeh bratov Šintler – Tilna, ki je tudi dijak 3. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje, in Žige,  prišli do 10-ih medalj.  

Domači plavalci (Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Kaja Imperl, Nina Kos, Nika Todorovič in  Daša Krajnc)  so se domov vrnili s sedemnajstimi uvrstitvami v finale, ki jih je, kljub vsem tegobam,  uspelo priplavati našim: Tilnu, Žigi in Daši. Predvsem zaradi tega, ker je pri teh pogojih v zimski sezoni, nemogoče pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. A ker je nemogoče – mogoče, so se po zaslugi odličnih nastopov Žige in Tilna domov vrnili z desetimi.

Tilen, ki je v sedmih mladinskih finalnih nastopih  osvojil štiri medalje, in sicer  drugo mesto na 50, 100 in 200 – prsno ter tretje na 400 – mešano. Bil je tudi šesti na 100 –  mešano, sedmi na 200 – mešano in osmi na 50 – prosto ter s tem poskrbel za dodatno veselje v trboveljskem taboru. Z odplavanimi osebnimi rekordi in osvojenimi medaljami, s povprečno 5-imi treningi,  z absolutno premajhno odplavano kilometrino, so naši plavalci presegli vsa pričakovanja.

Ponovno pa je potrebno pohvaliti vse naše plavalce, saj v nemogočih razmerah bijejo boj s konkurenco in z nezavidljivimi pogoji za trening. Kot je razvidno iz primerjave z lansko sezono, ko so imeli 14 finalnih nastopov, je trend napredka v porastu in samo upamo lahko, da bo poletna sezona še uspešnejša.

Prvenstva so se v tem času nadaljevala z nastopi mlajših dečkov in deklic v Ljubljani in Kranju. Na zadnjem je blestela Tiatara Zupančič s kar 6-imi osvojenimi medaljami!

 

Vsem iskrene čestitke za izjemne rezultate in vztrajnost!

 

GobecNews

(povzeto po D. Raušlu, Plavalni klub Rudar Trbovlje)

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x