Obvestilo maturantom o organizaciji pouka po 18. 5. 2020

13.05.2020, Marko Lapuh

Če vlada ne bo odločila drugače, boste lahko od ponedeljka dalje prisotni pri nekaterih urah pouka v šoli. Pri oblikovanju urnika sem upoštevala več dejavnikov: vaše želje, mnenje in zmožnosti učiteljev, omejitve zaradi priporočil in zahtev NIJZ … Na urnik je vplivalo tudi dejstvo, da vam moram zagotoviti čas za pot od šole do doma in obratno, saj bo večina pouka še vedno potekala na daljavo.

 

Preverili smo pri NOMAGU in zagotovili so, da redne linije vozijo normalno (seveda z omejenim številom potnikov v enem avtobusu), šolske linije pa niso vzpostavljene (Knezdol, Klek, Čemšenik … ?). Žal ni v naši pristojnosti, da bi prevoze organizirala šola.

 

Prosim, da natančno preberete to sporočilo in vse priponke. Spomnite tudi sošolce, ki večkrat kaj pozabijo. Med priponkami so tudi Navodila dijakom pred vrnitvijo v šolo. Gre za dopolnitev šolskih pravil oziroma hišnega reda, podoben red bo tudi na maturi. Skrbno jih preglejte!

 

Vsi dijaki boste morali pred prihodom v šolo podpisati izjavo, ki je priloga tega sporočila. Za mladoletne dijake izjavo podpišejo starši. Izjavo dostavile le enkrat, če vmes zbolite, pa v šolo ne smete vstopati. Izjavo natisnete, podpišete, skenirate ali fotografirate in pošljete na naslov tajnistvo@gess.si. Dežurna oseba na vhodu v šolo bo imela seznam oddanih prijav. Če je ne boste poslali, jo boste lahko tudi oddali na vhodu v šolo. V izjemnih primerih pa jo boste podpisali kar ob vstopu, a prosimo, da je teh primerov čim manj. V šolo boste namreč vstopali posamično, izpolnjevanje izjav bo postopek upočasnilo.

 

V priponkah so predvideni urniki. Ure pouka v šoli so obarvane z rumeno. Spremembe v eAsistentu še niso vidne. Za teden od 25. do 29. 5. 2020 se lahko urnik še spremeni, saj bomo v tem tednu izvedli vajo za maturitetni red, na vrsti pa bodo tudi izpiti in seveda podelitev spričeval. Glede podelitve spričeval in postopka prijav na izpite boste prejeli poseben dopis.

 

Pouk v šoli bo torej potekal za ekonomske tehnike pri predmetu POM (prof. Miklič, učilnica 22, ponedeljek in sreda prvo in drugo uro), MAT (prof. Delić, četrtek prvo in drugo uro, učilnica 34) in SLO (prof. Jurman, četrtek 3 in 4. uro učilnica 34). Ostale ure so po urniku na daljavo. Pri strokovnih predmetih se tudi na daljavo pripravljate na maturo.

 

Za gimnazijce pa bo pouk v šoli izvajala prof. Kovač Gregorčič (praviloma MAT višji nivo, če bo dovolj prostora, pa se lahko pridruži še kdo z osnovnega nivoja – ponedeljek 5. in 6. ura v učilnici 47), prof Zelenšek (FIZ – učilnica 23, ponedeljek in sreda 7. in 8. ura), prof. Štrovs (ANG VN – torek, 4. in 5. ura, učilnica 39), prof. Jurman in prof. Stoklasa Drečnik (SLO, učilnici 34. in 27, sreda, 5. in 6. ura), prof. Kosec (ZGO, sreda, 7. in 8. ura, učilnica 16 – samo prvi teden), prof. Lavrač (BIO, ponedeljek, 7. in 8. ura, učilnica 30 – samo 2. teden) in prof. Pogačar (MFRA, četrtek, od 5. do7. ure, učilnica 39 – samo 1. teden).

 

K posameznim predmetom se boste morali za vsak dan prijaviti. Še danes vam bom poslala prijavni obrazec za pouk v prvem tednu. Prosim, ne spreglejte ga in prosim še, da ga izpolnite z vso odgovornostjo. Ni prav, da vas učitelj čaka, vi pa ne pridete. V primeru višje sile, če boste tik pred zdajci zboleli, pa obvezno javite, da vas ne bo. V času, ko bo učitelj v šoli, pouka na daljavo ne bo izvajal in če bo čakal zastonj, boste prikrajšali predvsem sošolce.

 

Navodil je veliko, a če povzamem: vstop v šolo imate le dijaki, ki imate pouk, po šoli se gibamo z maskami, v učilnici, ko poteka pouk ali izpit, jih lahko snamemo. Skrbimo za varnostno razdaljo 1,5 m. Razkužujemo oziroma umivamo si roke. Po šoli se ne sprehajamo, iz učilnice gremo le na stranišče in tudi tam vzdržujemo razdaljo.

 

Tudi med nami so rizične osebe, tako med dijaki kot med učitelji, skoraj vsi pa jih imamo tudi doma. Potrudimo se zaradi njih. Upam, da boste navodila sprejeli z razumevanjem.

 

Želim vam vse dobro!

Jelena Keršnik, ravnateljica

 • .pdf

  Izjava dijaka pred vstopom v šolo

 • .pdf

  Izjava staršev mladoletnega dijaka pred vstopom v šolo

 • .pdf

  Navodila dijakom pred vrnitvijo v šolo

 • .pdf

  Urnik 4. a, 4. c od 18. do 22. 5. 2020

 • .pdf

  Urnik 4. a, 4. c od 25. do 29. 5. 2020

 • .pdf

  Urnik 4. e od 18. do 29. 5. 2020

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x