Obvestilo dijakom o poteku dela v času, ko bo šola zaprta

13.03.2020, Jelena Keršnik

Šola je do nadaljnjega zaprla svoja vrata, to pa ne pomeni, da se je ustavil izobraževalni proces. Le-ta bo potekal na daljavo. Vsak delovni dan boste imeli na urniku ure, kot jih imate sicer. Navodila, ki se bodo nahajala v šolskih spletnih učilnicah, boste prejeli s strani učiteljev. Delajte sproti!

Izobraževanje na daljavo ne more v popolnosti nadomestiti dela v učilnici in pred vami je povsem nov izziv. Potrebna bo visoka motivacija in samokontrola, saj pri tej obliki dela ni sprotne povratne informacije, ni učitelja, ki bi delil pohvale, opozarjal na napake. Pomembno je, da ostanete v učni kondiciji.

Navodila za delo jemljite skrajno resno. Z učitelji ste lahko v stiku preko spletnih učilnic in po elektronski pošti. Tudi učitelji smo se prvič znašli v takšni situaciji in skušamo delovati po najboljših močeh. Zato prosim za potrpljenje in razumevanje. Na vprašanja in povratne informacije bo potrebno morda počakati. Zavedajte se, da je pred učitelji težka naloga – komunikacija enega učitelja z vsemi dijaki, ki jih poučuje. Čeprav smo majhna šola, je razmerje med številom dijakov in učiteljev krepko v vašo korist.

Ne vemo, kdaj in kako se bodo končale te izredne razmere. Ko bo pouk spet normalno stekel v šoli, ne bomo ponovno obdelali vsega, kar boste morali opraviti na daljavo. Zavedati se morate, da se učite zase, za svojo prihodnost. Zato naloženo delo opravljajte sproti, vsak dan, da ohranite delovni ritem.

Spremljajte obvestila na spletni strani šole in na šolskem profilu Facebook. O terminih pisnih nalog se bomo dogovarjali, ko bo več znanega. Vsa država je v izrednem stanju in tudi matura ter vpisni postopki se bodo temu prilagodili.

Od ravnanja, odnosa slehernega posameznika je odvisno, koliko časa bodo izredne razmere trajale. Vsi si želimo, da se stanje čim prej umiri. Nihče si ne želi razmer, kot so na primer v Italiji. Žrtvujmo nekaj tednov, upoštevajmo navodila in morda bomo komu rešili življenje.

Ostanite zdravi in srečno!

Jelena Keršnik, ravnateljica

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x