NOVE OBLIKE DELA V GESŠ TRBOVLJE ZA POVEZOVANJE Z LOKALNIM OKOLJEM

21.04.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 3.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 2.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017, 1.jpg

  • Obisk negospodarstvenikov, april 2017.jpg

Naša šola je že do sedaj sodelovala z lokalnim okoljem na različne načine. V programu ekonomski tehnik se dijaki »v živo« srečajo s podjetji in z različnimi ustanovami že v prvem letniku, vezi z njimi pa do četrtega leta samo še poglabljajo. Letos smo za dijake organizirali prave »učne maratone«, ki  trajajo osem ur in so dobra priprava na delovni čas, ki ga bodo dijaki vsak dan preživeli na delovnem mestu tudi takrat, ko bodo na delovni praksi. Novo obliko pouka smo v ekonomski šoli izkoristili za nove izzive in možnosti za sodelovanje z institucijami v lokalnem okolju.

V marčevskem maratonu so se dijaki srečali z vodstvom podjetja Spekter, d. o. o., ki že nekaj let sprejema naše dijake na delovno prakso in kot družbeno odgovorno podjetje finančno pomaga tudi pri njihovih projektih. Dijakom so podrobno predstavili dejavnost poslovanja z nepremičninami in  s tehničnim svetovanjem.

Še ne dolgo nazaj je naš dijak, zdaj pa direktor podjetja Katapult,  Jernej Pangeršič, dijake uril v veščinah javnega nastopanja.

Včerajšnji, aprilski maraton pa je bil namenjen negospodarstvu, ko so dijaki svoje znanje gospodarskega in civilnega prava okrepili z obiskom notarske pisarne Marjane Kolenc Rus in Policijske postaje Trbovlje.

 

Naš cilj je, da s spoznavanjem novih učnih situacij dijaki pridobivajo praktične izkušnje, lažje povezujejo izobraževanje in delo, šola pa oplemeniti svoje programe in se še bolj vključi v širše okolje

 

Gabrijela Blaznek in Zvezdana Lamovšek, mentorici

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x