LOGOS PONOVNO MED NAJBOLJŠIMI

21.12.2017, Maruša Stoklasa Drečnik

Dijaki GESŠ Trbovlje in člani Logosa so se med 14. in 17. decembrom 2017 udeležili največjega evropskega mednarodnega turnirja Winter Holidays Open 2017 v Zagrebu. Na njem so se pomerili z vrstniki iz več kot 30-ih držav – od Avstralije, Pakistana, Saudske Arabije, Kuvajta, Jordana, Turčije, številnih evropskih držav (Nemčija, Danska, Nizozemska, Češka, Romunija, Slovenija..) do Združenih držav Amerike in mnogih drugih.

 

Več tednov se je 97 ekip v svojih klubih, s pomočjo različnih strokovnjakov in zunanjih sodelavcev, pripravljalo na tri teme:

1. This house believes that every region should have the right to independent statehood if a majority of its members support this;

2. This house believes that large tech companies should refuse to release data on their customers to governments even if it’s against the law;

3. This house believes in regional trading blocs rather than global free trade;

 

Poleg pripravljenih so se ekipe spopadle še na teme, ki so jih dobili uro pred posamičnim krogom:

This house regrets all femal remakes of tv programmes and movies;

This house would restric athletes to compete fort he country they were born;

This house regrets the rise of hastag movement;

This house supports socialsim;

 

Tekmovanje je potekalo v šestih krogih. Naši dve mlajši ekipI sta nastopili res odlično. Prva ekipa (Žan Jernej Kovač, Vasja Grošelj, Iza Jerman) pa je zmagala kar vseh šest krogov (to je uspelo samo še dvema drugima ekipama od 97-ih) in v tem delu zaradi sistema tekmovanja, kjer se po vsaki zmagi v naslednjem krogu nato dobi močnejšega nasprotnika (t. i. power pairing), premagala tudi oba kasnejša finalista. Zato se je uvrstila v osmino finala, kjer so se spopadli z Avstralci in že sedmič zapored zmagali, v četrtfinalu pa so bili nato izločeni.

Zaključni del  je potekal v veliki dvorani Ekonomske fakultete v Zagrebu na temo Regionalni trgovinski bloki ali globalna prosta trgovina. Turnir je dobila neverjetna pakistanska ekipa (Logos jo je sicer edini na turnirju premagal), ki je za seboj pustila vse ekipe, vključno z dvema ameriškima.

Naši dijaki so vložili veliko truda, dosegli izjemne rezultate in se ob tem ponovno veliko naučili. Izpostavljamo neustrašne in zagnane novince: Emo Gospodarič, Elmo Salihović, Jureta Grošlja, Niko Gabrič), ki so tokrat doživeli ognjeni krst mednarodnih tekmovanj, in pred katerimi je, ob taki naravnanosti, še izjemna prihodnost.

 

Čestitke vsem!

 

GobecNews

(Povzeto po J. Štrovsu, prof. angleškega jezika in mentorju Logosa)

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x