IZMENJAVA Z GIMNAZIJO MUHSIN RIZVIĆ KAKANJ

01.04.2019, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Kakanj, LJ, marec 2019.jpeg

  • Kakanj, prireditev,3, marec 2019.jpeg.JPG

  • Kakanj, prireditev,5, marec 2019.jpeg.JPG

S šolskim letom 2018/2019 smo v GESŠ Trbovlje začeli izmenjavo z Gimnazijo Muhsin Rizvić iz Kaknja. Najprej se je v oktobru 2018 ekipa profesorjev iz Trbovelj odpravila na pogovore, oglede o novi izmenjavi, od 28. do 29. 3. 2019 pa so nam obisk vrnili.

Pet profesoric, predsednica Slovenskega društva Kakanj in najstarejša predstavnica slovenskega društva ter 13 dijakov (trije obiskujejo tudi dodatni pouk slovenščine v gimnaziji) so spoznavali Trbovlje, ki so glede na preteklost, zlasti glede rudnika, cementarne in termoelektrarne, še močno povezane z našim okoljem. Vsa ta industrija namreč v Kaknju še vedno deluje.

Ob prihodu so si ogledali Trbovlje, 4. DRITL, naslednji dan pa bili pri pouku slovenščine, geografije in zgodovine, predstavili svoje projektne naloge, s kulturnim delom pokazali znanje slovenščine, si nato ogledali rudniške površine, grad Bogenšperk in Ljubljano. V tem času nas je obiskala tudi predstavnica združenja Slovenske izseljenske matice iz Ljubljane in pohvalila naša prizadevanja glede izmenjave. V Kaknju je namreč še veliko potomcev Zasavcev, ki so s svojim znanjem pomagali v rudniku.

Pri tej izmenjavi so se stkale prijetne in srčne vezi – tako med dijaki kot tudi med profesorji, ki jih bomo z veseljem ohranjali. V jesenskem času bomo obisk vrnili in še poglobili naše prijateljstvo.

Zahvaljujemo se Občini Trbovlje, ki podpira naše mednarodne projekte, in podjetjema Rudis, d. o. o., ter Hilman, d. o. o., ki sta omogočili pogostitev naših gostov.

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x