DEBATERJI ZMAGOVALI V LJUTOMERU

16.03.2017, Maruša Stoklasa Drečnik
  • Debata, marec 2017, 6.jpg

  • Debata, marec 2017, 5.jpg

  • Debta, marec 2017, 4.jpg

  • Debata, marec 2017, 2.jpg

  • Debata, marec 2017, 1.jpg

  • Debata, marec 2017.jpg

  • Iza, marec 2017.jpg

Minuli teden je bil za Debatni klub Logos GESŠ Trbovlje intenziven in zelo uspešen. V četrtek, 9. marca 2017, so bivši in sedanji člani Logosa na mednarodni konferenci IATEFL v Topolšici najprej izvedli debato v polnem formatu na temo This House Regrets That Social Media Have Become Primary Source of Information, v kateri so za profesorje in učitelje angleškega jezika vrednotili dejstvo, da so socialna omrežja postala primarni vir informacij. Nastopili so Peter Adamič, Neja Berger, Rok Hafner in Taja Kovačič. Debata je udeležence navdušila, saj so jo obiskovalci iz različnih držav prepoznali kot izjemno učinkovito metodo za poučevanje tujega jezika. V nadaljevanju so člani Logosa izvedli še delavnice, na katerih so se imeli udeleženci konference priložnost preizkusiti tudi praktično, a v skrajšani obliki.

Istočasno se je v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pričel tudi tradicionalni največji slovenski mednarodni turnir z udeležbo ekip iz Slovenije, Velike Britanije, Libanona, s Češke, iz Romunije, Italije, s Hrvaške, iz Gruzije, Bosne in Hercegovine in Turčije.

Predsednik RS Borut Pahor je prvi dan turnirja sprejel predstavnike klubov, ki delujejo vse od začetka leta 1996 in se tako sestal tudi s predstavniki DK Logos ter si nato še ogledal debato med GESŠ Trbovlje in Gimnazijo Bežigrad. Debato, na temo ameriško-ruskih odnosov, je sodila mednarodna strokovnjakinja  dr. Sharmila Parmanand (Univerza v Cambridgeu), ki je zmago dosodila Logosu.

Sledilo je še pet debatnih krogov na različne teme (Prisoners should be allowed to raise their children in prison; Graffitti writing is a legitimate way of expressing political opinion; This House would not listen to musics containing lyrics that glorify violent and criminal lifestyles; Feminist organisations should not accept male members; We should boycott comedians who poke fun at minorities) in Logos se je tudi tokrat prebil do četrtfinala.

V razvrstitvi posamičnih govorcev so imeli predstavniki Hrvaške tretjo najboljšo govorko, drugi najboljši govorec je bil Vasja Grošelj (295,5 točk), 1. mesto na turnirju pa je zasedla Iza Jerman (297 točk), oba iz Debatnega kluba  Logos GESŠ Trbovlje.

 

Čestitke!

 

Jakob Štrovs, prof. angleškega jezika in

mentor

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x