Študijsko informiranje

Za dijake 4. letnika

V zvezi s poklicnim oziroma študijskim svetovanjem in informiranjem poteka v šoli precej dejavnosti.

 

 

1. Individualno svetovanje bo potekalo v novembru, decembru, januarju in februarju v pisarni šolske svetovalne službe po seznamu (na vratih!), kamor se predhodno vpišete. Pravico imate do enega svetovalnega razgovora v času pouka  (razen ko poteka pisno ali napovedano ustno ocenjevanje). Za dodatne razgovore se dogovarjamo izven vašega pouka. Če se le da, poiščite termine, ko nimate pouka.

 

2. V tem obdobju boste vsi oddelki 4. letnikov s pomočjo računalniškega programa Kam in kako opravili test svojih poklicnih interesov (rezultat v obliki izpisa najprimernejših poklicev), pregledovali bazo natančnih opisov poklicev, ogledali si bomo spletne strani vpisne službe (elektronski razpis, podatki o omejitvah, navodila za izračun točk in še kaj), spletne strani fakultet.

 

3. V januarju bodo potekale predstavitve fakultet na naši šoli

 

4. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo 27. in 28. januarja 2017 (petek in sobota - od 9.00 do 18.00) potekala sejemska prireditev Informativa. Predstavile se bodo številne fakultete, srednje šole in druge organizacije, povezane z izobraževanjem (tudi podatki o pridobivanju štipendij). Priporočam, da se prireditve udeležite (brezplačen vstop). Več o dogodku: http://www.informativa.si

 

5. Nov razpis za vpis 2017-18 bo objavljen do konca januarja 2017.  V okviru suplenc ali predhodnih ur vas bom seznanila z novostmi in s  posebnostmi, ki jih prinaša razpis za vašo generacijo. Do objave novega razpisa si pri svetovanju še pomagamo z lanskim razpisom.

 

6. Informativna dneva bosta potekala 10. in 11. februarja 2017. Na razpolago so 3 termini: petek dopoldne, petek popoldne in sobota dopoldne.  Pred odhodom na fakultete dobro razmislite, katerih predstavitev se boste udeležili, in čim bolje izkoristite ta dva dneva za pridobivanje informacij, primerjave in oblikovanje dobre odločitve o nadaljevanju izobraževanja.

 

7. Rok za prvo prijavo je na fakultete je od 6. februarja do 3. marca 2017. Postopek prijave bomo lahko izvedli skupaj v računalniški učilnici, lahko se pa prijavite tudi sami z domačega računalnika. Uporaben naslov za informacije o omejitvah, vpisu na vse visokošolske zavode:  http://www.vpis.uni-lj.si

 

8. Spremljajte objave na oglasni deski poleg učilnice 8.

 

Vse informacije na temo vpisa lahko dobite v šolski svetovalni službi v času uradnih ur.

 

Kami in kako

  Uporabne datoteke in povezave
  • .pdf

    Nadaljne izobraževanje ali zaposlitev 2015

  • .pdf

    Nadaljne izobraževanje ali zaposlitev 2014

Spletno mesto uporablja piškotke (več o piškotkih)
Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
x